Τα σουτζουκάκια της ΟικοΔέσποινας

 

Ένα από τα αγαπημένα Κυριακάτικα τραπέζια περιλαμβάνει τα σουτζουκάκια. Αυτή η συνταγή έχει περάσει στα χέρια μου από γενιά σε γενιά από τους Πολίτες που έφτασαν στην Ελλάδα μαζί με τις εκπληκτικές συνταγές τους.

Ακόμα κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα και σας φαίνεται μπελάς και μόνο το άκουσμα να φτιάξετε σουτζουκάκια, προσπαθώντας θα καταλάβετε ότι είναι πιο εύκολο απ’ ό, τι περιμένατε.

Καλή όρεξη! 

Την Δέσποινα Μαραγκίδου την βρίσκετε:

L’ abbuffata , Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347456

ΟικοΔέσποινα, Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347457

Αν θέλετε να δείτε την ΟικοΔέσποινα στην #ταρατσατηςΚλαυθμωνος να ετοιμάζει ένα υπέροχο τραπέζι για τους φίλους της πατήστε αυτό το link. 

Τα σουτζουκάκια της ΟικοΔέσποινας

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 1 ώρα και 15 λεπτά
Yields: 8 - 10 μερίδες

Ingredients

Υλικά για τα σουτζουκάκια:

  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φρατζόλα ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο (μουσκεμένο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 σκελίδα (κουνί) σκόρδο τριμμένο
  • μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
  • 1 αυγό

 

Υλικά για την σάλτσα:

  • 1 κρεμμύδι λιωμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 γαρυφαλάκι
  • 1 κομματάκι κανέλα
  • 1 κουτί αποφλοιωμένα ντοματάκια
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ελαιόλαδο

Method

Εκτέλεση για τα σουτζουκάκια

  1. Σε μία λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, στίβουμε το μουσκεμένο ψωμί (όχι την κόρα)
  2. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο λιωμένο, κύμινο, λάδι και στο τέλος αυγό.
  3. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε την ζύμη μισή ώρα στο ψυγείο.
  4. Στην συνέχεια απλώνουμε σ’ ένα ρηχό ταψί μία λαδόκολλα, τα πλάθουμε μακρόστενα και τα τοποθετούμε στην σειρά.
  5. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 15 λεπτά

 

Εκτέλεση για την σάλτσα:

  1. Όση ώρα ψήνονται τα σουτζουκάκια ετοιμάζουμε την σάλτσα μας. Σε μία κατσαρόλα φαρδιά βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα αποφλοιωμένα ντοματάκια τριμμένα και τα μπαχαρικά, δηλαδή το γαρύφαλλο, την κανέλα, το κύμινο, το πιπέρι και το αλάτι.
  3. Στην συνέχεια βάζουμε λίγη ζάχαρη για να γλυκάνει η σάλτσα μας.
  4. Μισό ποτήρι νερό είναι απαραίτητο για να μην στεγνώσει η σάλτσα.
  5. Την ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και στα 10 λεπτά ρίχνουμε με προσοχή την σάλτσα στα σουτζουκάκι.
  6. Αφήνουμε να ψηθούν για άλλα 10 λεπτά για να δέσουν με την σάλτσα.
  7. Σβήνουμε το φαγητό μας και μετά από 15 λεπτά σερβίρουμε με ρύζι.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close