Ρολό παντεσπάνι γεμιστό με μαρμελάδα

Η Κυριακή είναι ημέρα ξεκούρασης αλλά και μία από τις λίγες ευκαιρίες που έχουμε μέσα στην εβδομάδα να μαζευτεί η παρέα στο σπίτι, να φάμε όλοι μαζί και να περάσουμε ωραία χωρίς άγχη και προβληματισμούς. Θέλεις, λοιπόν, να φτιάξεις ένα ωραίο γλυκάκι για μετά το φαγητό ή για το τσάι με τα κορίτσια αργά το απόγευμα αλλά από την άλλη το σκέφτεσαι κιόλας… Μην το σκέφτεσαι. Ζητήσαμε από την Ιωάννα Σταμούλου να μας δώσει μια από τις εκπληκτικές #sweetly συνταγές της που γίνονται γρήγορα και με λίγα υλικά.

Η Ιωάννα λέει…

Έχεις ανοιγμένες μαρμελάδες που έχουν ξεμείνει στο ψυγείο σου και βαρέθηκες να τις βλέπεις και να σε βλέπουν; Τότε φτιάξε αυτό το σούπερ αφράτο παντεσπάνι, με 4 μόλις υλικά.

Ύστερα άπλωσε πάνω του μια δυο μαρμελάδες να αδειάσουν τα βαζάκια και τύλιξέ το σε ρολό και σερβίρισέ το κόβοντας σε φέτες. Δεν έχεις πιο νόστιμη συνοδεία για τον καφέ και το τσάι…

Tip: Aφαιρέστε ένα μέρος από το αλεύρι και αντικαταστήστε το με κακάο για να φτιάξετε την σοκολατένια εκδοχή του ρολού με παντεσπάνι και μαρμελάδα.

Καλή επιτυχία! 

Αν θέλεις κάτι εύκολο και πιο… σοκολατένιο πατώντας αυτό το link θα βρεις την συνταγή της Ιωάννας για αβγοφέτες φούρνου με πραλίνα και κακάο)

 

 (Αν θέλεις να ετοιμάσεις μεσημεριανό πάτησε αυτό το link για να βρεις την συνταγή της ΟικοΔέσποινας για πεντανόστιμα Σπαγγέτι με πολπετίνι και σαλσίτσια)

Ρολό παντεσπάνι γεμιστό με μαρμελάδα

Prep Time: 15 λεπτά
Cook Time: 25 λεπτά
Yields: 8 μερίδες

Ingredients

  • 4 αβγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • μισό φλιτζάνι κακάο (για την σοκολατένια εκδοχή του ρολού)

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση:

  • 1 φλιτζάνι μαρμελάδα δαμάσκηνο ή άλλη της επιλογής σας (κατά προτίμηση σπιτική)
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Method

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 C στον αέρα και στρώνετε με χαρτί ψησίματος το ρηχό ταψί του φούρνου σας. Το αλείφετε με λίγο σπορέλαιο.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει εντελώς.
  3. Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι από σουρωτήρι σαν βροχή ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα σιλικόνης κάνοντας κυκλικές κινήσεις μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί ισιώνοντας με σπάτουλα και δημιουργώντας ένα στρώμα ομοιόμορφου πάχους και σχήματος.
  5. Ψήνετε το παντεσπάνι στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Το βγάζετε από το φούρνο, το αναποδογυρίζετε πάνω σε βαμβακερή πετσέτα ή χαρτί ψησίματος, ξεκολλάτε το χαρτί προσεκτικά και το τυλίγετε ρολό μαζί με την πετσέτα η το χαρτί.
  7. Το αφήνετε να κρυώσει εντελώς έτσι τυλιγμένο, ώστε να κρατήσει το σχήμα του ρολού το παντεσπάνι.
  8. Τότε το ξετυλίγετε, το αλείφετε με την μαρμελάδα της επιλογής σας και το ξανατυλίγετε σε ρολό. Κόβετε τις άκρες και το ισιώνετε πριν το μεταφέρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος με τη ραφή από κάτω.
  9. Τέλος πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close