Οι συνταγές της ΟικοΔέσποινας από σήμερα στο Coverstory.gr!

Με πολύ μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην παρέα του coverstory.gr την Δέσποινα Μαραγκίδου, μια γυναίκα που μας έχει ξετρελάνει -χρόνια τώρα- με τις συνταγές της, τα ιταλικά φαγητά και τα υπέροχα γλυκά της! Η ΟικοΔέσποινα (όπως είναι πιο γνωστή στα social media) θα μοιράζεται μαζί μας μυστικά της κουζίνας, θα μας βοηθάει να φτιάξουμε πεντανόστιμα φαγητά και θα μας κάνει το τραπέζι σε ειδικές βραδιές που θα διοργανώνουμε στην αυλή μας.

Καλώς ήρθες, ΟικοΔέσποινα με τις υπέροχες συνταγές σου

Εγώ άρχισα να μαγειρεύω… Και η «παρέα» άρχισε το «φαγοπότι»!

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Το μεράκι μου για τραπεζώματα στο σπίτι με φίλους γέννησε το L’abbuffata, που σημαίνει “το φαγοπότι”, το μαμαδίστικο ιταλικό που ξεκίνησε από τα Μεσαία Τρίκαλα Κορινθίας και χάρη στην αγάπη των θαμώνων του μεταφέρθηκε στον Πειραιά.

Η ίδια αγάπη γέννησε το γλυκατζίδικο της Οικο-Δέσποινας με χειροποίητα γλυκά για όλα τα γούστα. Από το πλατώ της αγαπημένης Ελένης Ψυχούλη, τα πριβέ γεύματα σε σπίτια σημαντικών προσωπικοτήτων μέχρι τις συνταγές στο coverstory.gr υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής: Η ποιότητα, η σπιτική γεύση και το γευστικό αποτέλεσμα.

Δέσποινα

Την Δέσποινα την βρίσκετε:

L’ abbuffata , Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347456

ΟικοΔέσποινα, Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347457

Σήμερα, λοιπόν, η ΟικοΔέσποινα θα μας δείξει πώς φτιάχνει αυτό το Σπαγγέτι με πολπετίνι και σαλσίτσια που από την ημέρα της πρώτης πιρουνιάς το… βλέπουμε στον ύπνο μας (ειδικά εκείνα τα βράδυ που έχουμε γυρίσει αργά από το γραφείο, γουργουρίζει η κοιλιά μας και δεν έχουμε προλάβει να μαγειρέψουμε κάτι ωραίο)!

Οι συνταγές της ΟικοΔέσποινας από σήμερα στο Coverstory.gr!

Prep Time: 15 λεπτά
Cook Time: 1 ώρα
Yields: 4 μερίδες

Ingredients

  • Σπαγγέτι
  • Φρέσκο ιταλικό λουκάνικο (σαλσίτσια) ή άλλο λουκάνικο της προτίμησής σας
  • Πολπετίνι
  • Σάλτσα νάπολι

Υλικά για πολπετίνι

  • 1/2 κιλό κιμάς
  • 1/2 φραντζόλα ψωμί προζυμένιο (όχι φρέσκο)
  • 2 αυγά
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Λίγο δυόσμο
  • 1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Υλικά για σάλτσα νάπολι

  • 3 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 μπαστούνια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες φρέσκιες
  • 1/2 κιλό πομοντόρια σε κονσέρβα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • βασιλικό
  • ρίγανη
  • ζωμό λαχανικών

Method

Ξεκινάμε με το πολπετίνι (κεφτεδάκι)

  1. Πλάθουμε τα υλικά για το πολπετίνι.
  2. Τα βάζουμε πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.

Συνεχίζουμε με την σάλτσα νάπολι

  1. Σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα λαχανικά (εκτός από την ντομάτα και τα μυρωδικά) σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες και 2 κούπες ζωμού λαχανικών.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε περίπου μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά ώστε να μαλακώσουν και να ψηθούν όλα τα υλικά.
  4. Πέντε λεπτά πριν το σβήσουμε ρίχνουμε τα μυρωδικά.
  5. Περνάμε το μείγμα στο μύλο του πουρέ ώστε να δημιουργηθεί σάλτσα.
  6. Αυτή η σάλτσα μπορεί να σας κρατήσει στο ψυγείο για 3 ημέρες.

Τελειώνουμε με το πιάτο

  1. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια με αλάτι.
  2. Παράλληλα σε ένα τηγάνι βαθύ σωτάρουμε τη σαλσίτσια ή άλλο λουκάνικο προτίμησής σας κομμένο σε μικρά κομμάτια.
  3. Ρίχνουμε αρκετή σάλτσα νάπολι, τα πολπετίνι και αφήνουμε μερικά λεπτά να ενωθούν τα υλικά σε χαμηλή φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στην σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με αρκετό πεκορίνο ρομάνο.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close