Νόστιμη εβδομάδα: Η σοκολατόπιτα της ΟικοΔέσποινας!

Επιτέλους Παρασκευή! Έρχεται Σαββατοκύριακο με cocooning και ζητήσαμε από την ΟικοΔέσποινα να μας την γλυκάνει λιγάκι. Σκέφτηκε, λοιπόν, να μας δώσει τη συνταγή της για εκείνη την σοκολατόπιτα που τρώμε από τα χεράκια της και τρελαινόμαστε. Ωραία ιδέα!

Η σοκολατόπιτα είναι το γλυκό που δεν έχει εποχή. Είτε το καλοκαίρι συνοδευόμενη με μία μπάλα παγωτό είτε το χειμώνα με ζάχαρη άχνη, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο γλυκό που λατρεύουν παιδιά και μεγάλοι.

Διάλεξε ένα ιδιαίτερο πιάτο και κουταλάκι για να την σερβίρεις και σίγουρα θα έχεις ολοκληρώσει ένα τραπέζι στους φίλους σου με τον καλύτερο τρόπο.

Είναι το ίδιο νόστιμη ζεστή όσο και κρύα (αν προλάβει δηλαδή να μείνει… κομματάκι για την επόμενη μέρα).

Καλή επιτυχία, 
ΟικοΔέσποινα

Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι την Δέσποινα Μαραγκίδου μπορείς να στείλεις το μήνυμά σου στη διεύθυνση info@coverstory.gr

Νόστιμη εβδομάδα: Η σοκολατόπιτα της ΟικοΔέσποινας!

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 40 λεπτά
Yields: 8 μερίδες

Ingredients

  • 200 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
  • 100 γραμμάρια Lacta
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 5 αυγά
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Method

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις σοκολάτες με το βούτυρο.
  2. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για να αφρατέψουν.
  3. Μετά ανακατεύουμε με το χέρι ρίχνοντας λίγο λίγο τ’ αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέσα στ’ αυγά.
  4. Αδειάζουμε μέσα στο μείγμα και την σοκολάτα και το κονιάκ και ενώνουμε πολύ καλά τα υλικά.
  5. Έχουμε βουτυρώσει ένα ταψάκι 30 cm με πάτο αποσπώμενο και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  6. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  7. Προσέχουμε μην στεγνώσει, και τσεκάρουμε με ένα πιρούνι ότι μέσα είναι υγρό και δεν έχει γίνει σαν κέικ.
  8. Σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη ή με παγωτό καϊμάκι.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close