Για να μην πεινάς στο γραφείο: Κέικ με ελιές και ντοματίνια!

Ήρθε, λοιπόν, εκείνη η στιγμή της άνοιξης που είπες φτάνει πια με τα αγοραστά σνακ που προσθέτουν θερμίδες, σε φουσκώνουν χωρίς να σε χορταίνουν και σε γεμίζουν τύψεις που δεν έφτιαξες -με τα ίδια χρήματα σχεδόν- ένα δικό σου χειροποίητο φαγητάκι για να τον παίρνεις μαζί σου στο γραφείο (ή να το δίνεις στο παιδί στο σχολείο ή τέλος πάντων να κερνάς τις φίλες όταν έρχονται στο σπίτι για καφεδάκι).

Τι θα μπορούσα να φτιάξω μόνη μου που να είναι νόστιμο χωρίς να περάσω όλη μέρα στην κουζίνα; Κέικ με ντοματίνια και ελιές!

(Τις συνταγές μου θα τις βρεις και στο ανανεωμένο pirouni.gr πατώντας αυτό το link) 

Δες πιο κάτω στην καρτέλα (την οποία μπορείς να τυπώσεις) πόσο εύκολη είναι η συνταγή μας (και αν βαριέσαι να πας σούπερ μάρκετ ψώνισε τα υλικά σου με ένα κλικ)!

Αν έχεις λίγο χρόνο παραπάνω και μπορείς να πάρεις πρωινό στο σπίτι ρίξε μια ματιά στην εύκολη συνταγή για Overnight Oats πατώντας αυτό το link

 

 

Για να μην πεινάς στο γραφείο: Κέικ με ελιές και ντοματίνια!

Prep Time: 30 λεπτά
Cook Time: 1 ώρα
Yields: 16 μερίδες

Ingredients

 

  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 αβγά
  • 1 γιαούρτι στραγγιστό
  • ¾ φλυτζανιού ελαιόλαδο
  • 400 γραμμάρια ντοματίνια
  • θυμάρι
  • 2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
  • 1 και 1/2 φλυτζάνια ελιές- θρούμπες κατά προτίμηση- χωρίς το κουκούτσι
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  • πιπέρι
  • λίγο αλάτι

 

Method

  1. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
  2. Τα αλατίζουμε, τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι, τη ζάχαρη και ο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπέικιν, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι.
  4. Πρσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνουμε στους 175 για 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close