Overnight Oats ή αλλιώς τέλειο πρωϊνό στο λεπτό!

Κεφάλαιο: Overnight Oats! Οκ. Δεν ξέρω πόσα έχετε καταλάβει για μένα μέχρι στιγμής αλλά δεν είμαι ακριβώς ο άνθρωπος που τρώει φοβερά υγιεινά, νωρίς το βράδυ, τρώει πολλά φρούτα, όσπρια κλπ. ΑΛΛΑ θα ήθελα πολύ να γίνω.

Βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση! Βήμα δεύτερο, αποφάσισα πως θα αρχίσω να τρώω πρωϊνό αλλά επειδή δεν μου κάνουν καμία αίσθηση οι μαρμελάδες, τα ψωμιά, τα δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι (δεν μ’αρέσει το γάλα) κλπ, η αδερφή μου – που υπερηφανεύεται να λέει πως είναι το ακριβώς αντίθετο από μένα – και διατροφολόγος μου πρότεινε να δοκιμάσω βρώμη, eeks.

Η βρώμη λέει είναι πολύ πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά και θα είναι ένα πολύ καλό break για μένα από την κρέμα γάλακτος. Λέει. Βρώμη μαγειρεμένη στο κατσαρολάκι με νερό έτρωγε ο παππούς μου όταν ήμουν μικρή οπότε το είχα στο μυαλό μου σαν κάτι φοβερά άγευστο και παππουδίστικο αλλά έπαθα σοκ!

Πρώτον υπάρχουν δεκάδες τρόποι να τη φας (με γάλα, με γιαούρτι, με φρούτα, με ξηρούς καρπούς, με φυστικοβούτυρο, νουτέλα, κρύα, ζεστή) και δεύτερον είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να ετοιμάσεις. Οπότε αυτό το μήνα γίναμε και μεις τρέντυ και τρώμε overnight oats, ο καθένας με διαφορετικά toppings.

Ακολουθεί η βασική συνταγή (είναι αστεία απλή) και ο πειραματισμός δικός σας!

TIP: Αν αφού ανακατέψεις τη βρώμη με το γάλα ή και το γιαούρτι, προσθέσεις σε στρώσεις τα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή ότι σε εμπνέει από το ντουλάπι και το πάρεις όπως είναι και φύγεις το πρωί δεν υπάρχει κανένα θέμα, άσε που θα έχουν αφήσει και το άρωμά τους στη βρώμη όλα τα καλούδια που θα’χεις βάλει από πάνω!

Σημείωση: Και μην ξεχνάτε: Το Coverstory.gr φροντίζει για εσάς που δεν έχετε κάθε μέρα χρόνο να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και φέρνει… το σούπερ μάρκετ στην πόρτα σας. Με ένα click στο κουμπάκι “shop the recipe” τα προϊόντα έρχονται στην πόρτα σου.

Καλή σου μέρα! 

Δάφνη

Overnight Oats ή αλλιώς τέλειο πρωϊνό στο λεπτό!

Prep Time: 6 ώρες
Cook Time: 2 λεπτά
Yields: 1 μερίδα

Ingredients

1 κούπα νυφάδες βρώμης

1 κούπα γάλα ή ½ γάλα ¼ γιαούρτι

1 κ.σ. μέλι

Φυστικοβούτυρο ή μία κούπα ψιλοκομμένο μήλο με κανέλα

Method

1. Ρίχνετε το γάλα και το μέλι στη βρώμη και ανακατεύετε.

2. Κλείνετε το μείγμα σε αεροστεγές τάπερ η βαζάκι και το αφήνετε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

3. Το πρωί ρίχνετε από πάνω ότι σας εμπνέει.

Τελευταία μου εμμονή είναι η μπανάνα με φυστικοβούτυρο, αλλά για κάτι πιο light δοκιμάστε να ρίξετε μισή κούπα μήλα, με 1/8 του κουταλιού κανέλα.

Μιαμ!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close