Εύκολη τάρτα λεμονιού με μαρέγκα

Υπάρχουν μερικές μέρες (και κυρίως… νύχτες) που αισθάνεσαι έντονη την ανάγκη για ένα γλυκό αλλά δεν είναι μια σοκολάτα αρκετή για να καλύψει την επιθυμία σου. Θες κάτι λίγο πιο ιδιαίτερο, κάτι νόστιμο και σπιτικό που όμως δεν απαιτεί πολύ χρόνο στην κουζίνα (και δεν θα κάνει χάλια όλα σου τα κουζινικά).

Δεν ζητάς πολλά! Μια τάρτα λεμονιού θέλεις και ξέρω και τον άνθρωπο που έχει την τέλεια συνταγή. Ιωάννα Σταμούλου, τι λες; Θα βοηθήσεις;

 

 

Αν αγαπάς τη γεύση του λεμονιού στα γλυκά, τότε η τάρτα λεμονιού είναι μάλλον η αγαπημένη σου. Κι ενώ θέλεις τόσο πολύ να τη φτιάξεις με τα χεράκια σου και να τη μοιραστείς με τους αγαπημένους σου, τα βάζεις κάτω και σκέφτεσαι πως δεν σου φτάνει ο χρόνος να φτιάξεις και βάση μπισκότου και γέμιση λεμονιού και μαρέγκα για την επικάλυψη μέσα στη μια ώρα που έχεις στη διάθεσή σου.

Με αυτή την πανεύκολη συνταγή θα χρειαστείς περίπου ένα μισάωρο και θα τους ξετρελάνεις όλους. Πάμε στοίχημα; Γι αυτό μην ξεχάσεις να βάλεις στο καλάθι σου, μπισκότα digestive, ζαχαρούχο γάλα, βούτυρο, 3 αβγά, ζάχαρη και κάμποσα λεμόνια.

Και κάτι ακόμα

Κι αν ψάχνεις κάτι νόστιμο για το μεσημεριανό σου, ρίξε μια ματιά σε αυτά τα θεϊκά σουτζουκάκια που ετοίμασε η ΟικοΔέσποινα! Θα βρεις τη συνταγή πατώντας αυτό το link. 

Καλή όρεξη!

Εύκολη τάρτα λεμονιού με μαρέγκα

Prep Time: 20 λεπτά
Cook Time: 10 λεπτά
Yields: 8 - 10 μερίδες

Ingredients

(Για τσέρκι διαμέτρου 22εκ.)

για τη βάση

  • 250 γραμμάρια μπισκότα digestive
  • 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ ξυσμένο

για την κρέμα λεμονιού

  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 3 κρόκοι αβγών
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια ζουμερά

για την μαρέγκα

  • 3 ασπράδια αβγών
  • 175 γραμμάρια ζάχαρη

Method

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160oC στον αέρα. Χτυπάτε σε multi (σε δύο δόσεις) τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξυσμένο τζίντζερ μέχρι να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο.
  2. Στερεώνετε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από ένα τσέρκι και το τοποθετείτε σε επίπεδο ταψί. Στρώνετε το μείγμα του μπισκότου πάνω στον πάτο με το αλουμινόχαρτο και όσο μπορείτε στα πλαϊνά του τσερκιού για να δημιουργήσετε ένα τείχος τριγύρω. Ψήνετε τη βάση της τάρτας στο φούρνο για 10 λεπτά και την αφήνετε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τους κρόκους των αβγών με το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζετε την κρέμα πάνω από τη βάση της τάρτας και την ψήνετε για 15 λεπτά. Κατόπιν ξεφουρνίζετε και ρυθμίζετε το φούρνο στους 200οC στο γκριλ.
  4. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια των αβγών με τη ζάχαρη μέχρι η μαρέγκα σας να γίνει πηχτή και γυαλιστερή.
  5. Την αδειάζετε πάνω από την κρέμα της τάρτας δίνοντας ωραίο σχήμα και κορυφές.
  6. Συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια της μαρέγκας. Αν έχετε φλόγιστρο, καίτε τις κορυφούλες της για να δώσετε την αίσθηση του ψημένου στο γλυκό σας και δεν την ψήνετε άλλο στο γκριλ.
  7. Την αφήνετε να κρυώσει εντελώς πριν σερβίρετε.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close