Εύκολοι λουκουμάδες στιγμής με μπανάνες

Η άνοιξη θέλει τραπεζάκια έξω και ατελείωτες συζητήσεις με του φίλους πάνω από ένα φλιτζάνι καλό καφέ και ένα πιατάκι με κάτι γλυκό! Μόλις έφτιαξα την εικόνα αυτή στο μυαλό μου ήξερα ακριβώς τι θα είχε μέσα το πιατάκι… Ζεστούς λουκουμάδες με υπέροχο άρωμα και μια τεράστια μπάλα παγωτό δίπλα. Τέλειο;

Και η επόμενη ερώτηση είναι… πώς στο καλό φτιάχνονται ωραίοι αφράτοι μυρωδάτοι λουκουμάδες; Η Ιωάννα Σταμούλου είχε την απάντηση (φυσικά) και μάλιστα με μια συνταγή που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Δηλαδή μέχρι να έρθει η παρέα σπίτι, θα έχεις τελειώσει με το τηγάνι!

Ιωάννα τι λες;

Σκέψου λουκουμάδες με μέλι και άρωμα μπανάνας και λεμονιού δίπλα σε μια μεγάλη μεγάλη μπάλα παγωτό!

Στο άκουσμά τους μόνο μια σιελόρροια την παθαίνεις. Ξέρω, τους φαντάζεσαι ζεστούς ακόμα και καλά μελωμένους, πασπαλισμένους με κάποιο ξηρό καρπό και λιώνεις. Μην βιάζεσαι, έχω να σου πω πως δεν είναι μόνο αυτό που νομίζεις και πως στο εσωτερικό τους κρύβουν κι από ένα κομματάκι μπανάνα.

Ξεροκατάπιες;

Πιες λίγο νερό και τρέξε στην κουζίνα. Σε 15-20 λεπτά μπορείς να σερβίρεις κι εσύ τους δικούς σου λουκουμάδες. Γίνονται πανεύκολα και πολύ γρήγορα!

Αν πάλι είσαι πιο πολύ φίλος της σοκολάτας, πάτησε αυτό το link και θα βρεις την συνταγή για τον πιο νόστιμο κορμό σοκολάτας σε μορφή τούρτας που έχεις δοκιμάσει ποτέ!

Τούρτα της ευκολίας με μπισκότα, σοκολάτα και παστέλι αμυγδάλου

Καλή άνοιξη να έχουμε!

Εύκολοι λουκουμάδες στιγμής με μπανάνες

Prep Time: 15 λεπτά
Cook Time: 5 λεπτά
Yields: 4-6 μερίδες

Ingredients

  • 3 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες του ενός δαχτύλου
  • 1-2 λεμόνια χυμό και ξύσμα
  • 3 αβγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 βανίλια
  • μέλι θυμαρίσιο ή ανθόμελο
  • καρύδια ή αμύγδαλα κοπανισμένα
  • βανίλια παγωτό για το σερβίρισμα

Method

  1. Μέσα σε ένα μπολ χτυπάτε με αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, τη βανίλια, το ξύσμα των λεμονιών, το γάλα και το γιαούρτι μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα.
  2. Προσθέτετε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αφήνετε το χυλό στο ψυγείο μέχρι να τον χρειαστείτε.
  3. Καθαρίζετε και κόβετε τις μπανάνες σε ροδέλες με πάχος όσο ένα δάχτυλο. Τις περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
  4. Ζεσταίνετε μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι βαθύ (η στάθμη να είναι τουλάχιστον 2 δάχτυλα) και όταν κάψει καλά, βουτάτε μία μία τις ροδέλες της μπανάνας στο μείγμα των λουκουμάδων και τις ρίχνετε προσεκτικά στο τηγάνι. Προσοχή δεν πρέπει να βάλετε πάρα πολλούς λουκουμάδες μαζί για να μπορείτε να τους γυρίσετε με ευκολία στο τηγάνι.
  5. Όταν ροδίσουν οι λουκουμάδες από τη μια, τους γυρίζετε με τρυπητή κουτάλα να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  6. Τους βγάζετε τότε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν από τα περιττά λάδια και τους σερβίρετε με μέλι και τριμμένο καρύδι ή αμύγδαλο. Συνοδεύετε με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close