Τούρτα της ευκολίας με μπισκότα, σοκολάτα και παστέλι αμυγδάλου!

 

Να είχαμε τώρα μια τούρτα, σοκολατένια, σαν εκείνες που τρώγαμε παιδιά, τις τόσο νόστιμες, με τα μπισκότα, σαν κορμός αλλά σε τούρτα, κάτι να μας θυμίζει τα καλοκαίρια μας! Κάτι τέτοια σκεφτόμουν νυχτιάτικα και άρχισα τα τηλεφωνήματα για βοήθεια. Ευτυχώς, η Ιωάννα Σταμούλου έσωσε πάλι την κατάσταση, είχε τη σωστή συνταγή! Ξέρεις, αυτή με τα απλά υλικά, που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι σκέτη απόλαυση…

Πάρε τηλέφωνο στους φίλους σου να έρθουν σπίτι για γλυκάκι και επιτραπέζια (ή ταινία)… Μέχρι να φτάσουν προλαβαίνεις να φτιάξεις την τούρτα και να διαβάσεις αυτά που έχει να μας πει η Ιωάννα:

 

 

Ξέρω τι έκανες την τελευταία φορά που λιγουρεύετηκες σοκολάτα. Μπήκες στο internet και χάζευες εντυπωσιακές φωτογραφίες από σοκολατένιες τούρτες. Ξεφύλλισες και μερικά περιοδικά και μόλις πήρες απόφαση να φτιάξεις αυτή που σου γέμισε περισσότερο στο μάτι, ανέτρεξες στη λίστα των υλικών και την εκτέλεση της. Διπλό εγκεφαλικό! Η λίστα ατελείωτη, η εκτέλεση Ben Hur. Άσε κούκλα μου κανέναν άλλο να τις φτιάξει αυτές.

Εσύ δες αυτήν εδώ την τούρτα που σου προτείνω, Πέντε έξι υλικά θα χρειαστείς και 15 λεπτά από τη ζωή σου. Το αποτέλεσμα θα δώσει μεγάλη χαρά σε όποιον τη γευτεί.

Καλή επιτυχία!

Κι αν θέλετε και κάτι αλμυρό για να κυλήσει η βραδιά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι σνακάκια από το περίπτερο και αυτό το καταπληκτικό ντιπ που έφτιαξε η Δάφνη. Δες τη συνταγή πατώντας αυτό το link

Τούρτα της ευκολίας με μπισκότα, σοκολάτα και παστέλι αμυγδάλου!

Prep Time: 5 λεπτά
Cook Time: 15 λεπτά
Yields: 8-10 μερίδες

Ingredients

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ με επικάλυψη σοκολάτας (για τη διακόσμηση)
  • 400 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
  • 100 γραμμάρια παστέλι αμυγδάλου (προαιρετικά)

Σημείωση

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο απλά μπισκότα, χωρίς επικάλυψη σοκολάτας, απλά δεν θα κάνει το δίχρωμο εφέ η τούρτα σας. Δεν χάλασε κι ο κόσμος… Το γευστικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο και το αυτό.

Method

  1. Σπάζετε σε ένα άλλο μπολ τα μπισκότα που δεν έχουν επικάλυψη σε κομμάτια. Τα ραντίζετε με το κονιάκ. Με ένα μαχαίρι ψιλοκόβετε το παστέλι πάνω σε επιφάνεια κοπής (αν χρησιμοποιήσετε) και το ρίχνετε κι αυτό στο μπολ.
  2. Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να πάρει βράση και σπάζετε την κουβερτούρα μέσα σε ένα καθαρό μπολ.
  3. Ρίχνετε την καυτή κρέμα στη σοκολάτα και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύετε τη σοκολάτα να λιώσει. Μετά προσθέτετε το μέλι κι ανακατεύετε.
  4. Κρατάτε ένα φλιτζάνι από το μείγμα της σοκολάτας στην άκρη και ανακατεύετε μέσα στο υπόλοιπο τα σπασμένα μπισκότα και το παστέλι αμυγδάλου, αφού κρατήσετε μερικά κομμάτια στην άκρη για το σερβίρισμα.
  5. Τοποθετείτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο κάτω από ένα τσέρκι και στήνετε τα μπισκότα γύρω από το στεφάνι τοποθετώντας τα με την όψη της σοκολάτας εναλλάξ, έτσι ώστε μια να φαίνεται η πλευρά της σοκολάτας μια να κρύβεται.
  6. Ρίχνετε μέσα το μείγμα σοκολάτας-μπισκότων και ισιώνετε την επιφάνεια.
  7. Ρίχνετε από πάνω το μείγμα της σοκολάτας που κρατήσατε και το ισιώνετε επίσης. Περιμένετε να κρυώσει το γλυκό πριν το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.
  8. Στο τέλος διακοσμείτε την τούρτα με το ψιλοκομμένο παστέλι που κρατήσετε και ένα δυο μπισκότα σοκολάτας που μπήγετε στο κέντρο με διακοσμητικό τρόπο.
  9. Κόβετε την τούρτα σε κομμάτια και σερβίρετε.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close