Αυθεντική Μεξικάνικη Γκουακαμόλε

Μέσω της Τουρκάλας φίλης μου της Mπούρτζου γνώρισα πριν 5 χρόνια τον συγκάτοικό της το Ραούλ, έναν τρελλό τρελό Μεξικάνο. Κάπου ανάμεσα στην 5τη μετακόμιση χώρας και 2ρη αλλαγή ζωής, έμεινα για τρεις εβδομάδες στη Βαρκελώνη και καθότι η φίλη μου δούλευε 12ωρα, κατέληξα να περνάω τον περισσότερο χρόνο μου με τον Ραούλ.

Ο Ραούλ, γιατρός σε αναμονή για ειδικότητα, ήταν από εκείνους τους ρομαντικούς ξενιτεμένους, που δεν προσαρμόζονται καθόλου στη διατροφή της χώρας που βρίσκονται. Μιλούσε συνέχεια με νοσταλγία για τα αβοκάντο του Μεξικού, που ήταν πάντα πολύ πιο πλούσια και πολύ πιο γευστικά από αυτά της Βαρκελώνης (όπως λέμε εμείς στους Άγγλους για τις ντομάτες μας), για τα lime, που έβγαζαν διπλάσιο χυμό από τα μικρά και σφιχτά που βρίσκαμε στο μανάβικο και το σιλάντρο – μανία με αυτό το σιλάντρο!

Ο Ραούλ επέμενε ότι το σιλάντρο δεν είναι ίδιο με τον κόλιανδρο αλλά εγώ νομίζω ότι είναι, ή τέλος πάντων οι συνταγές του όταν της έκανα στην Ελλάδα είχαν ακριβώς την ίδια γεύση, οπότε θα συμβιβαστώ με την απώλεια 😊.

Με κάθε γεύμα που μου ετοίμαζε, ο Ραούλ μου άνοιξε καινούργιους γευστικούς κόσμους και σίγουρα φταίει για την εμμονή μου με τις chilli πιπεριές. Από τα καυτερά αυγά σε σάλτσα ντομάτας το πρωί μέχρι το κοτόπουλο με ρύζι το βράδυ ο Ραούλ θα έριχνε 3-4 πιπερίτσες κατ’ελάχιστον, και μετά από 3 εβδομάδα καψίματος, μυήθηκα!

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα μου έμαθε αλλά νομίζω θα ξεκινήσω με το αγαπημένο μου, τη γκουακαμόλε, γιατί είναι τόσο εύκολη και ταιριάζει τέλεια με την εποχή. Όχι οποιαδήποτε γκουακαμόλε και σίγουρα όχι απ’αυτές τις πράσινες αλοιφές που μας παρουσιάζονται ως τέτοια.

Την αυθεντική μεξικάνικη (πανεύκολη) γκουακαμόλε που αφού φτιάξετε μία φορά, θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια. Αυτή τη συνταγή μην την πάτε κατά γράμμα με τις ποσότητες, μπορεί να σας αρέσει με περισσότερο κρεμμύδι, η περισσότερο lime, κάθε μεξικάνα έχει τη δική της!

Καλή επιτυχία!

Δάφνη

 

Αυθεντική Μεξικάνικη Γκουακαμόλε

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 15 λεπτά
Yields: 6 μερίδες (ντιπ)

Ingredients

3-4 ώριμα αβοκάντο

½ κρεμμύδι

2 ντομάτες

Χυμό από 1 lime

Μία χούφτα φύλλα κόλιανδρου

2 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Method

  1. Σε ένα βαθύ μπολ λιώνουμε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι (με λίγη πίεση πρέπει να τα καταφέρνεις, τόσο ώριμα πρέπει να είναι!)
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις ντομάτες και τα φύλλα κόλιανδρου και τα ρίχνουμε στα αβοκάντο.
  3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το lime το αλάτι και το πιπέρι
  4. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τις ποσότητες μέχρι να φτάσουμε στην επιθυμητή γεύση.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close