Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με δυο απλά υλικά!

 

Ο Ιούνιος εκτός από αυτόν τον τρελό καιρό με τις ξαφνικές καταιγίδες και τις πολυήμερες συννεφιές έφερε και τρέξιμο άνευ προηγουμένου στο γραφείο! Κάπου εκεί ανάμεσα σε συσκέψεις, ραντεβού, social media και τηλεφωνικές συσκέψεις μαζευτήκαμε στην vintage ταράτσα μας, κλείσαμε τα laptop και στρώσαμε να φάμε. Τι ωραία θα ήταν να είχαμε τυροπιτάκια με διάφορες γεμίσεις τυριών! Αλλά πού χρόνος για τέτοια… Λογαριάζαμε χωρίς την Ελένη Ψυχούλη!

Γιατί η Ελένη μας, σαν γυναίκα με πολύ φορτωμένο ωράριο επίσης είχε την συνταγή που όλες μας αναζητούσαμε: Το πιο νόστιμο, το πιο «στιγμής», το πιο τραγανό τυροπιτάκι με δυο κινήσεις έτοιμο στο πιάτο μας.

Και γίνεται με υλικά που μας βρίσκονται, όπως ένα φύλλο κρούστας στην κατάψυξη και φέτες τυρί του τοστ στο ψυγείο.

Θα βρεις πολλές ακόμη νόστιμες συνταγές της Ελένης στο ανανεωμένο pirouni.gr 

 

Κι αν μετά το φαγητό σου θέλεις ένα γλυκάκι που φτιάχνεται επίσης χωρίς πολύ κόπο, ρίξε μια ματιά στη συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου που θα βρεις σε αυτό το link για λουκουμάδες στιγμής με μπανάνες!

Καλή όρεξη!

Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια με δυο απλά υλικά!

Prep Time: 30 λεπτά
Cook Time: 15 λεπτά
Yields: 15 τυροπιτάκια

Ingredients

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 πακέτα τυρί του τοστ σε φέτες (εγώ προτιμώ το Havarti γιατί λιώνει εκπληκτικά)
  • 120 γρ. βούτυρο γάλακτος Lurpak

Tip: Προαιρετικά για το πασπάλισμα, εγώ προτιμώ γλυκάνισο αλλά μπορείς να βάλεις σουσάμι, πάπρικα, ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τριμμένο τυρί ή όποιο μυρωδικό σου αρέσει ή ακόμη και τίποτα.

Method

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
  2. Απλώνουμε χαρτί ψησίματος στο επίπεδο ταψί του φούρνου, το βουτυρώνουμε καλά και τον προθερμαίνουμε στους 180 βαθμούς.
  3. Απλώνουμε μπροστά μας όλο το πακέτο με τα φύλλα, πάνω στο πλαστικό του περιτύλιγμα.
  4. Βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο.
  5. Ξεκινώντας από την άκρη αριστερά, τοποθετούμε στη σειρά τις φέτες του τυριού, αφήνοντας ένα περιθώριο ανάμεσά τους. Χαράζουμε με μαχαίρι σε τετραγωνάκι.
  6. Τυλίγουμε σε ρολάκι σφιχτό, τη φέτα του τυριού με ένα φύλλο, προσέχοντας να κλείσουμε καλά τις άκρες, σαν καραμέλλα, για να μην χυθεί το τυράκι όταν λιώσει στο ψήσιμο.
  7. Συνεχίζουμε βουτυρώνοντας το κάθε φύλλο, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  8. Τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, τα βουτυρώνουμε πολύ καλά, τα πασπαλίζουμε με το υλικό της επιλογής μας.
  9. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν ωραία τα ρολάκια.

Tip

*Αν στο ψυγείο σας έχετε φύλλο Βηρυττού, είναι το ίδιο καλό. Αν έχετε κουρού ή σφολιάτα, με τον πλάστη ανοίξτε το να γίνει πολύ λεπτό.

*Αν σας περισσέψουν, λίγα λεπτά πέρασμα από το φούρνο και ξαναγίνονται τραγανά και ολόφρεσκα.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close