Πέστο με αβοκάντο, βασιλικό και κάσιους

Ένα πέστο διαφορετικό για τους φίλους μου τους vegan ή για εμάς τους υπόλοιπους που λατρεύουμε και το πέστο αλλά και το αβοκάντο! Πέστο με αβοκάντο και κάσιους; Γιατί όχι!

6 χρόνια στο εξωτερικό έμαθα ότι και οι vegetarians/vegans έχουν ψυχή. Και όχι μόνο έχουν ψυχή αλλά ξέρουν και τρώνε εξίσου gourmet και να απολαμβάνουν τα υλικά στην αυθεντική τους μορφή, χωρίς να τα κρύβουν κάτω από 500 σάλτσες και τυριά.

Το πέστο με αβοκάντο και κάσιους δεν έχει την πλούσια γεύση βασιλικού του αυθεντικού πέστο, έχει όμως μία πολύ πιο κρεμώδη και comfort food – τύπου υφή και γεύση, που λατρεύω εξίσου!

Extra Points: Ο οργανισμός σου θα κάνει πάρτι με τα οφέλη των ελαίων του αβοκάντο, των κάσιους αλλά και φυσικά του παρθένου ελαιόλαδου (ειδικά τα μαλλιά και τα νύχια σου!). Μπορείς βέβαια να το απολαύσεις και σαν αλοιφή πάνω σε ζεστό φρυγανισμένο ψωμάκι!

TIP: Μιας και η συνταγή είναι πολύ «green» επιλέγω συνήθως ζυμαρικά ολικής άλεσης για να αισθάνομαι ότι κάνω ακόμα πιο καλό στον οργανισμό μου!

Σημείωση: Και μην ξεχνάτε: Το Coverstory.gr φροντίζει για εσάς που δεν έχετε κάθε μέρα χρόνο να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και φέρνει… το σούπερ μάρκετ στην πόρτα σας. Με ένα click στο κουμπάκι “shop the recipe” τα προϊόντα έρχονται στην πόρτα σου.

Καλή όρεξη!
Δάφνη

Πέστο με αβοκάντο, βασιλικό και κάσιους

Prep Time: 5 λεπτά
Cook Time: 20 λεπτά
Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1 ώριμο αβοκάντο (όταν πιέζετε εξωτερικά το αβοκάντο πρέπει να ζουλιέται εύκολα, σχεδόν όπως ένα ώριμο ροδάκινο)Ο χυμός από 2 λεμόνια

120 γραμμάρια κάσιους για τη σάλτσα και 50 γρ για το γαρνίρισμα

2 χούφτες πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο το φύλλα)

1 σκελίδα σκόρδο

5 κ.σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

4 κ.σ. νερό

Αλάτι

πιπέρι

Ζυμαρικά της επιλογής σας (υπολογίζετε 150-170 γρ για κάθε άτομο).

Method

1. Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί. Αν η συνταγή σας εμπνέει να τη φάτε κρύα, τα ετοιμάζετε 1 ώρα πριν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Είτε ζεστά είτε κρύα είναι εξίσου τέλεια!

2. Σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε για 1-2’ τα κάσιους μέχρις ότου ροδίσουν ελαφριά και βγάλουν το άρωμά τους

3. Σε ένα μπλέντερ ή γουδί προσθέτετε αναμιγνύεται όλα τα υλικά μέχρι να μεταμορφωθούν σε μία κρεμώδης σάλτσα.

4. Χύνετε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά που έχετε σουρώσει προσθέτοντας από πάνω τα υπόλοιπα καβουρδισμένα κάσιους

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close