Παστέλα: Ένα υπέροχο ορεκτικό με μελιτζάνα από τη Νάπολη

Όσο ακόμα προλαβαίνετε να βρείτε φρέσκες μελιτζάνες μέχρι τα μέσα Οκτώβρη, μία εύκολη και ξεχωριστή συνταγή είναι αυτή της παστέλα που έρχεται από τη Νάπολη.

Μπορείς να ξεκινήσεις το τραπέζι σου με αυτήν σαν ορεκτικό συνοδευόμενη με ένα ροζέ παγωμένο κρασί. Μπορείς να την σερβίρεις κατά προτίμηση ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Αν και η συνταγή είναι άκρως καλοκαιρινή, οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα επιτρέπουν να την γευθείς όσο ακόμα θα βρίσκεις ζουμερές μελιτζάνες στους πάγκους.

Καλή επιτυχία,
ΟικοΔέσποινα

Την Δέσποινα Μαραγκίδου την βρίσκετε στο coverstory.gr αλλά και σε δύο υπέροχα στέκια για νόστιμα φαγητά και γλυκά:

L’ abbuffata , Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347456

ΟικοΔέσποινα, Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347457

Παστέλα: Ένα υπέροχο ορεκτικό με μελιτζάνα από τη Νάπολη

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 1 ώρα
Yields: 6

Ingredients

  • 3-4 μελιτζάνες φλάσκες
  • αλάτι
  • πιπέρι φρέσκο
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 4-5 κουταλιές αλεύρι
  • ηλιέλαιο για τηγάνισμα
  • 2 μοτσαρέλες φρέσκες (κομμένες σε λεπτές ροδέλες)
    φύλλα βασιλικού

Method

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες λεπτές μακρόστενες. Τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σ’ ένα τρυπητό να βγάλουν τα υγρά τους.
  2. Χτυπάμε σ’ ένα μπολ φαρδύ τ’ αυγά και προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και την παρμεζάνα.
  3. Σ΄ ένα άλλο πιάτο βάζουμε το αλεύρι και περνάμε τις μελιτζάνες μία μία. Μετά τις περνάμε κι από το αυγό και το τυρί.
  4. Τις τηγανίζουμε κι έπειτα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα με χαρτί κουζίνας με μεγάλη προσοχή ώστε να απορροφήσει όλο το λάδι.
  5. Τυλίγουμε τις μελιτζάνες με μοτσαρέλα και φυλλαράκια βασιλικού. Τις βάζουμε σ’ ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς στον αέρα.
  6. Σερβίρουμε αν θέλουμε με κόκκινη σάλτσα.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close