Νόστιμο το μιλφέιγ της Ιωάννας (εύκολη συνταγή)!

Σήμερα φτιάχνουμε νόστιμο μιλφέιγ να το απολαύσουμε και το Σαββατοκύριακο

Η μέρα θέλει το γλυκάκι της! Για την αποφόρτιση από την εβδομάδα που φεύγει μια ωραία ιδέα είναι να μαζευτεί η παρέα σπίτι για κουβεντούλα, μια καλή ταινία και κάτι νόστιμο για να μας φτιάξει τη διάθεση. Ζητήσαμε από την Ιωάννα Σταμούλου κάτι νόστιμο που να μην χρειάζεται πολλή προετοιμασία και να αρέσει σε όλη την παρέα. Αυτή είναι η ιδέα της (και μας έχει ενθουσιάσει):

 

Millefeuille (μιλφέιγ) στα γαλλικά θα πει χίλια φύλλα και είναι το γλυκό που φτιάχνεται με φρεσκοψημένη βουτυράτη σφολιάτα και αφράτη κρέμα patissier -όχι πατισερί παιδιά.

Αν δεν φτιάξεις μόνος σου τη σφολιάτα, πράγμα κομματάκι δύσκολο, τότε αγοράζεις έτοιμη σφολιάτα για να ψήσεις. Αν όμως ο χρόνος δεν σου βγαίνει για όλη αυτή τη διαδικασία, τότε πας στο σούπερ μάρκετ και αγοράζεις εκείνα τα σφολιατομπισκότα που έχουν τη ζαχαρίτσα από πάνω, φτιάχνεις τη δική σου υπέροχη κρέμα και φτιάχνεις ένα μιλφέιγ στους αγαπημένους σου που θα γλύφουν τα δάχτυλά τους…

Καλή επιτυχία!  

Αν θέλεις, πριν το γλυκάκι, να σερβίρεις και κάτι αλμυρό στους φίλους σου που θα έρθουν σπίτι (ή στην οικογένεια που θα καθίσει να δει ταινία μαζί) ρίξε μια ματιά στις πανεύκολες συνταγές της Υπατίας για μεξικάνικα πιάτα. Έχει και βίντεο που θα σε βοηθήσει να τις ετοιμάσεις σε χρόνο ρεκόρ. Πάτα το link! 

 

Νόστιμο το μιλφέιγ της Ιωάννας (εύκολη συνταγή)!

Prep Time: 20 λεπτά
Cook Time: 15 λεπτά
Yields: 8 μεγάλες μερίδες

Ingredients

Υλικά για ένα ταψάκι διαστάσεων: 25Χ35εκ.

  • 2 ½ πακέτα σφολιατίνια
  • λίγη ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 βανίλιες
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 5 αβγά
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 50 γραμμάρια αλεύρι
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

Method

  1. Πρώτα ετοιμάζετε την κρέμα: Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά μαζί με τις 2 βανίλιες και τη μαστίχα.
  2. Χτυπάτε σε μπολ με τον αβγοδάρτη τα αβγά με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το κορν φλάουρ μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτετε λίγο από το γάλα της κατσαρόλας να αραιώσει και ρίχνετε όλο μαζί το μείγμα στο υπόλοιπο γάλα.
  3. Ανακατεύετε ζωηρά και διαρκώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Την τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε ζωηρά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει λεία.
  4. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει εντελώς και τότε ανακατεύετε μέσα της ένα φλιτζάνι από την χτυπημένη σαντιγί για να αφρατέψει.
  5. Παίρνετε ένα ένα τα σφολιατίνια και κάνετε μια πρώτη στρώση με αυτά. Αν κάποιο σπάσει το κρατάτε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσετε στο ντεκόρ.
  6. Αδειάζετε από πάνω τους την κρέμα, την ισιώνετε και τη σκεπάζετε με μια στρώση ακόμη από σφολιατίνια.
  7. Σκεπάζετε τα σφολιατίνια με μια στρώση από σαντιγί μετά σπάτε 5-6 σφολιατίνια μαζί με τα ήδη σπασμένα και τα πασπαλίζετε από πάνω να σκεπαστεί όλη η επιφάνεια του γλυκού.
  8. Τέλος πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close