Η Υπατία Παπασταμάτη στο coverstory.gr! Πρεμιέρα με yummy μεξικάνικο

 

Η Υπατία Παπασταμάτη είναι από εκείνους τους ανθρώπους που γνωρίζεις τυχαία σε ένα τραπέζι, σε ένα τηλεοπτικό πλατό ή σε μια φιλική παρέα και θέλεις να την έχεις φίλη σου για πάντα. Συναντηθήκαμε στα γυρίσματα ενός τρέιλερ για την έναρξη της εκπομπής JOY που μετέδιδε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ και χωρίς να πούμε πολλά συμφωνήσαμε να μην χαθούμε ακόμη και αν χανόταν η δουλειά αυτή που μας συνέδεε. Αρκετά χρόνια μετά, η Υπατία και εγώ συνεργαζόμαστε ξανά σε μια περίεργη για όλους εποχή που μπορεί να μας δυσκολεύει πολύ αλλά -για έναν περίεργο λόγο- μας σπρώχνει σε νέα ξεκινήματα και μας κάνει να θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας!

 

 

Η ομάδα του coverstory.gr είναι πραγματικά ενθουσιασμένη που η εξαιρετική σεφ και φίλη Υπατία έρχεται να κάνει την ζωή όλων μας πιο νόστιμη. Και πιο εύκολη. Γιατί αυτή την περίοδο η σεφ είναι πνιγμένη στις δουλειές της κουζίνας, του foodstyling για μεγάλες εταιρίες, τα μαθήματα μαγειρικής και του blog της (foodstories.gr), τρέχει να τα προλάβει όλα για να είναι τα τραπέζια γεμάτα λιχουδιές αλλά παράλληλα δεν επιτρέπει στον εαυτό της να παραμελήσει τη μπέμπα της, την οικογένεια, το μποστάνι, τον σκύλο και τη γατούλα της! Μα, πώς τα καταφέρνει; Μα πώς τα καταφέρνουμε όλες μας;

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή ξέρει η ίδια πόσο σημαντικό είναι να εξοικονομούμε χρόνο ετοίμασε για εμάς συνταγές που δεν θα σε κρατήσουν στην κουζίνα με τις ώρες! Νόστιμα πιάτα με απλά υλικά και μικρό χρόνο προετοιμασίας! Τέλειο;

 

 

Για να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε δες τρεις υπέροχες συνταγές για μια βραδιά με μεξικάνικο φαγητό που θα ξετρελάνει τους φίλους σου (γιατί βέβαια Χριστούγεννα δεν σημαίνει μόνο παραδοσιακά δύσκολα φαγητά με πολύωρο ψήσιμο αλλά κυρίως παρέες που μαζεύονται στο σπίτι για επιτραπέζια, φαγητό, αγκαλιές και ποιοτικό χρόνο μαζί!).

Σήμερα θα φτιάξουμε μπουρίτο, γουακαμόλε και μεξικάνικη σάλσα σε χρόνο ρεκόρ!

Σου έχουμε και βίντεο για να κάνουμε την ζωή σου ακόμα πιο εύκολη 😉

 

Η Υπατία Παπασταμάτη στο coverstory.gr! Πρεμιέρα με yummy μεξικάνικο

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 60 λεπτά
Yields: 6

Ingredients

Guacamole

  • 3 ώριμα μαλακά αβοκάντο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 ντομάτες
  • 2 λεμόνια
  • 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
  • αλάτι

Mexican salsa

  • 3 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια μικρά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 λάιμ χυμό και ξίσμα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3-4 πιπεριές χαλαπένος ψιλοκομμένες προαιρετικά

Μπουρίτο

  • 1 κιλό κιμάς
  • Μείγμα μπαχαρικών της αρεσκείας σου
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Μισό ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • 1 μεγάλη κούπα νερό
  • Αραβικές πίτες
  • βρασμένα κόκκινα φασόλια (ή 1 κονσέρβα)
  • μεξικάνικη σάλσα
  • γουακαμόλε
  • 1 μπολάκι sour cream

Method

Γουακαμόλε

  • Με ένα κουτάλι αφαιρούμε την ψίχα του αβοκάντο από τη φλούδα του.
  • Βάζουμε τα αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε κύβους
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το προσθέτουμε στο μπολ
  • Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τον προσθέτουμε στο μπολ
  • Στύβουμε τα δύο λεμόνια στα υλικά μας
  • Αλατίζουμε
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν τα αβοκάντο σε μεγάλα κομμάτια

Mexican salsa

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και αλατοπιπερώνουμε.

Mexican Burritto

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • Σωτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά για 20 λεπτά
  • Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών
  • Προσθέτουμε το νερό
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά
  • Βάζουμε μία αραβική πίτα στο πιάτο
  • Προσθέτουμε κιμά, κόκκινα φασόλια, μεξικάνικη σάλσα, γουακαμόλε, sour cream σε ποσότητες της αρεσκείας μας, τυλίγουμε την αραβική και απολαμβάνουμε το μπουρίτο μας

Καλή όρεξη! 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close