Νιόκι με γκοργκοντζόλα, σπανάκι και καρύδια

Όταν αναζητώ κάτι γρήγορο, εύκολο και πεντανόστιμο να μου φτιάξει τη διάθεση, τα νιόκι με γκοργκοντζόλα σπανάκι και καρύδια είναι πάντα το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό (αν πεινάω πριν τις 9 που κλείνουν τα σουπερμάρκετ)!

Νιόκι με γκοργκοντζόλα, σπανάκι και καρύδια: Τέλειο comfort food για σένα και τους φίλους σου!

Τα νιόκι είναι έτοιμα σε λιγότερο από 10 λεπτά! Το πιάτο αυτό έχει τη δύναμη να σε παρασύρει με την πλούσια, γεμάτη γεύση του και φυσικά να εντυπωσιάσει πανεύκολα τους καλεσμένους σου.

Τι να προσέξεις:

Όπως και όλα τα άλλα αμυλούχα πιάτα (ριζότα, κριθαρώτα, ζυμαρικά) έτσι και τα gnocchi θα τραβήξουν πολύ από τη σάλτσα όσο μένουν στο τηγάνι οπότε μην ανησυχείτε αν το τηγάνι έχει λίγη έξτρα σάλτσα όταν σβήσετε την εστία.

Και φυσικά θα πρέπει πάντα να υπολογίζετε σε αυτή τη διαδικασία την τάση του ζυμαρικού να τραβάει τα υγρά της σάλτσας του και να αφαιρείτε τα ζυμαρικά από την φωτιά λίγο πριν τον ιδανικό χρόνο προετοιμασίας τους ώστε και να μην σας στεγνώσει το φαγητό στα μισά του σερβιρίσματος (ειδικά στα πιάτα που περιέχουν τυρί) αλλά και για να μην παραμαλακώσουν.

Σημείωση: Και μην ξεχνάτε: Το Coverstory.gr φροντίζει για εσάς που δεν έχετε κάθε μέρα χρόνο να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και φέρνει… το σούπερ μάρκετ στην πόρτα σας. Με ένα click στο κουμπάκι  “shop the recipe” τα προϊόντα έρχονται στην πόρτα σου.

Καλή όρεξη!

Δάφνη

Νιόκι με γκοργκοντζόλα, σπανάκι και καρύδια

Prep Time: 2 λεπτά
Cook Time: 10 λεπτά
Yields: 4 μερίδες

Ingredients

1 κιλό φρέσκα νιόκι

250 γρ. φρέσκο σπανάκι, baby κατά προτίμηση

250 γρ gorgonzola

250 ml ελαφριά κρέμα γάλακτος

1 φλυτζάνι ζωμός λαχανικών

100 γρ. καρυδόψυχα

2 μέτριες σκελίδες σκόρδο

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Method

1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, καβουρδίζετε τα καρύδια για περίπου 2΄ μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το άρωμά τους.

2. Ψιλοκόβετε το σκόρδο ή το λιώνετε με μία πρέσα

3. Στο ίδιο τηγάνι που καβουρδίσατε τα καρύδια, ρίχνετε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο.

4. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, ρίχνετε στο τηγάνι το σπανάκι και το ζεματίζετε.

5. Θα πάρει λιγότερο από 1’ για να χάσει το σπανάκι τον όγκο του, όπου και χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και προσθέτετε στο τηγάνι το ζωμό, την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο.

6. Ρίχνετε στο τηγάνι τη γκοργκοντζόλα σε κομμάτια και ανακατεύετε απαλά έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα.

7. Σε αυτό το σημείο η σάλτσα θα έχει αρκετά υγρά αλλά το θέλουμε αυτό ώστε να βράσουμε μέσα σε αυτή τα νιόκι.

8. Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς ώστε να έρθει η σάλτσα σε σημείο βρασμού και ρίχνουμε τα νιόκι.

9. Τα νιόκι θα χρειαστούν από 1 έως 3 λεπτά για να είναι έτοιμα αναλόγως με το αν είναι τελείως φρέσκα, αν ήταν από το ψυγείο ή την κατάψυξη.

10. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να δέσουν όλα τα υλικά και στο ένα λεπτό δοκιμάζουμε τα νιόκι. Θέλουμε να στέκονται στο πιρούνι.

11. Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά, αφήνουμε να σταθεί 1΄ και σερβίρουμε.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close