Λατρεμένο Pesto a la Genovese

Και έρχεται και εκείνη η μέρα για το τελευταίο λαχταριστό pesto του καλοκαιριού.

«Μία τελευταία γλάστρα με βασιλικό, τη θές;» Τι πρώτη μέρα στη δουλειά, την πρώτη Σεπτεμβρίου, δεν υπάρχει πιο «καλό Χειμώνα» στιγμή για μένα. Αλλά δεν θα τα βάψουμε και μαύρα.

Ο χειμώνας έχει τζάκι και κριθαρώτα με χωριάτικο λουκάνικο, και φοντού τυριών και 1123 σούπες. Αχ οκ, σταματώ εδώ. Έχουμε ακόμα μέχρι να τελειώσει το καλοκαιράκι.

 

Ας αφιερώσουμε 15 λεπτά – γιατί τόσο θα σου πάρει, max, για ένα τελευταίο flashback σε εκείνα τα τεμπέλικα μεσημέρια, ή παρεϊστικα βράδια του καλοκαιριού που μύριζαν βασιλικό και δεν σε ένοιαζε τίποτα.

Καλή όρεξη!

Σημείωση:

To pesto με έμαθε να το αγαπώ η Ι., η οποία βάζει μέσα μόνο Πεκορίνο Ιταλίας, και καθόλου Παρμεζάνα. Φαντάζομαι όμως ότι και με Πεκορίνο Αμφιλοχίας – που αγαπώ ιδιαίτερα – θα είναι εξίσου φανταστικό και για σένα.

 

Σημείωση 2:

Tρώμε 1 πακέτο μακαρόνια οι δυό μας και δεν μένει τίποτα, οπότε στις δικές μου συνταγές να ξέρετε ότι υπολογίζω minimum 1 πακέτο για κάθε 3 άτομα. #γιαπανταχοντροι

Σημείωση 3:

Και μην ξεχνάτε: Το Coverstory.gr φροντίζει για εσάς που δεν έχετε κάθε μέρα χρόνο να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και φέρνει… το σούπερ μάρκετ στην πόρτα σας. Με ένα click στο κουμπάκι “shop the recipe” τα προϊόντα έρχονται στην πόρτα σου.

Λατρεμένο Pesto a la Genovese

Prep Time: 5 λεπτά
Cook Time: 10 λεπτά
Yields: 3-4 μερίδες

Ingredients

Linguini (υπολογίζετε 150-170 γρ για κάθε άτομο)

3 μεγάλες χούφτες πλατύφυλλο βασιλικό (μόνο το φύλλα)

1 σκελίδα σκόρδο

25 γρ κουκουνάρι

8 κουταλιές της σούπας Πεκορίνο Ιταλίας

120-140 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Method

1. Βάζετε να βράσουν τα linguini σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί (εγώ τα βράζω 1’ λιγότερο από αυτό που αναφέρει για al dente για να είμαι σίγουρη!)

2. Παράλληλα σε ένα μπλέντερ προσθέτετε όλα τα υλικά με λίγο από το λάδι και αναμιγνύετε μέχρι να δέσουν σε πηχτή σάλτσα. Προσθέτετε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι η σάλτσα να αποκτήσει την ιδανική υφή. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε λίγο ακόμα λάδι, αλάτι η τυρί μέχρις ότου η γεύση σας κάνει το κλικ!

3. Χύνετε τη σάλτσα στη βαθιά πιατέλα που θα σερβίρετε τα ζυμαρικά και ρίχνετε από πάνω λίγα λίγα τα linguini από την κατσαρόλα που βράζουν. Δεν πειράζει να πέφτει και λίγο από το νερό μαζί, το άμυλο που έχουν αφήσει τα ζυμαρικά σε αυτό θα τα βοηθήσει να δέσουν με τη σάλτσα. Ανακατεύετε να πάει η σάλτσα παντού και σερβίρετε.

4. Εγώ έχω πάντα στο τραπέζι 1 μπολ με ψιλοκομμένη ωμή καθαρισμένη ντομάτα που ρίχνω από πάνω γιατί πιστεύω ότι του πάει πολύ!

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close