Η ΟικοΔέσποινα φτιάχνει τη πιο νόστιμη πουτανέσκα

“Για πρώτη συνταγή θα έλεγα να κάνουμε κάτι εύκολο, μια πουτανέσκα που είναι πολύ πολύ νόστιμη και μπορεί να την φτιάξει σπίτι του ακόμη κι ένας εργένης”, μου είπε η Δέσποινα στο τηλέφωνο και για να πω την αλήθεια ξαφνιάστηκα λιγάκι. Περίμενα ότι για το πρώτο της βίντεο θα επέλεγε μια περίπλοκη συνταγή υπερπαραγωγή.

Αυτή είναι όμως η ΟικοΔέσποινα! Μια γυναίκα που στην κουζίνα της δεν ενδιαφέρεται για εντυπωσιασμούς αλλά για νοστιμιές, για χαμόγελα από όσους καθίσουν γύρω της στο τραπέζι, για ιεροτελεστία στο στρώσιμο του τραπεζιού (ακόμα και με τα πιο απλά πράγματα που είχαμε στο γραφείο), για μεγάλες μερίδες και ακόμα πιο μεγάλες αγκαλιές στο τέλος. Γιατί ξέρετε τι; Το φαγητό αυτό -το εύκολο στην προετοιμασία του- ήταν πραγματικά τόσο νόστιμο που μας εντυπωσίασε όλους!

Στην αρχή μάλιστα όταν είδα της αντσούγιες -που δεν μου αρέσουν καθόλου- άρχισα να ψάχνω τις κατσαρόλες που είχε τοποθετήσει η ΟικοΔέσποινα στον πάγκο της κουζίνας, για να δω τι άλλο θα μπορούσα να φάω. Όταν η μακαρονάδα σερβιρίστηκε στο πιάτο δοκίμασα μια πιρουνιά από ευγένεια και respect στη μαγείρισσα για να διαπιστώσω ότι αντσούγια δεν “ακουγόταν” καθόλου! Υπήρχε μια πολλή ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό αλλά ούτε η μυρωδιά ούτε η γεύση σε έκαναν να σκεφτείς πως υπήρχε μέσα ψάρι.

Με το χέρι στην καρδιά σου λέω να την φτιάξεις αυτή την πουτανέσκα και να καλέσεις τους φίλους σου να φάτε μαζί και να περάσετε τόσο ωραία όσο κι εμείς στο γραφείο.

Αν θέλεις να δεις όσα έγιναν στα παρασκήνια του βίντεο -αλλά και όλες τις συνταγές από όσα νόστιμα μας σέρβιρε η ΟικοΔέσποινα εκείνη τη μέρα- κάνε click σε αυτό το link!

Την Δέσποινα Μαραγκίδου την βρίσκετε:

L’ abbuffata , Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347456

ΟικοΔέσποινα, Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347457

Η ΟικοΔέσποινα φτιάχνει τη πιο νόστιμη πουτανέσκα

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 60 λεπτά
Yields: 4 μερίδες

Ingredients

  • 1 πακέτο μακαρόνια λιγκουΐνι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 αντσούγιες φιλέτο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Νάπολι
  • 1 σφηνάκι ζωμός λαχανικών
  • Λίγο αλάτι
  • Φρέσκο πιπέρι
  • 1 κουτάλι της σούπας κάπαρη
  • 5 ελιές Καλαμών καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στα δυο.
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη.
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος.
  • Τριμμένη παρμεζάνα

Method

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τις αντσούγιες το σκόρδο με το ελαιόλαδο.
  2. Πετάμε το σκόρδο και πιέζουμε τις αντσούγιες με ένα πιρούνι για να δημιουργηθεί μια πάστα.
  3. Βάζουμε μέσα το κρεμμύδι μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα (προσοχή να μη καεί το κρεμμύδι).
  4. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε την σάλτσα, το ζωμό και το λίγο αλάτι.
  5. Στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη (για να μην μαγειρευτούν πολύ και βγάλουν την αλμυρά τους).
  6. Βάζουμε επίσης τα ντοματίνια και τη ρίγανη. Μαγειρεύουμε ακόμη 5′ λεπτά για να δέσουν τα υλικά μας.
  7. Βράζουμε τα λιγκουϊνι με πολύ λίγο αλάτι για 6-7 λεπτά περίπου και τα ρίχνουμε λίγα λίγα χωρίς να τα σουρώσουμε στην σάλτσα μας. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  • Είναι η μόνη μακαρονάδα με ψάρι που ταιριάζει η παρμεζάνα. Είναι εύκολη γρήγορη και πολύ νόστιμη. Τα περισσότερα υλικά υπάρχουν στα σπίτια μας.
  • Στην προηγούμενη συνταγή του Coverstory υπάρχουν η σάλτσα Νάπολι και ο ζωμός λαχανικών.

Καλή όρεξη!

Δέσποινα

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close