Για τη γιορτή της μητέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι χοντρό στην κατσαρόλα!

Για τη γιορτή της μητέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι χοντρό στην κατσαρόλα!

Αφιερωμένο στις μαμάδες όλου του κόσμου, και φυσικά στην δίκη μου μαμά 🙂

Χρόνια σου πολλά μαμά!

Σ’ ευχαριστώ που το ταλέντο σου στη μαγειρική με ταξίδευε μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο σε μονοπάτια της απόλυτης γεύσης. Μου έμαθες να τρώω σωστά, γευστικά, ποιοτικά και το κυριότερο μου έμαθες να μαγειρεύω. Στο χρωστάω!

Κυριακάτικες μνήμες μου ξυπνούν κάθε φορά. Όλη η οικογένεια στο τραπέζι και εσύ ήσουν πάντα στη κουζίνα για να μας ευχαριστήσεις για άλλη μια φορά με τα εδέσματα σου. Το πετύχαινες πάντα και ξέρω ότι αυτή ήταν η δίκη σου χαρά, η δίκη σου ευχαρίστηση.

Γι’ αυτό λοιπόν μαμά αυτή τη Κυριακή θα μαγειρέψω για σένα.

Θα φτιάξω το αγαπημένο σου, Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι, και αυτή τη φορά θα είμαι εγώ στη κουζίνα και εσύ στο τραπέζι.

Καλή όρεξη!

(Αν θες να δεις την ΟικοΔέσποινα να μας μαγειρεύει και να μας στρώνει ένα υπέροχο τραπέζι, πάτησε αυτό το link – φωτογραφίες και video)

Για τη γιορτή της μητέρας: Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι χοντρό στην κατσαρόλα!

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 1 ώρα και 10 λεπτά
Yields: 6 μερίδες

Ingredients

  • 1 κιλό χτένι μοσχαράκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτάκι αποφλοιωμένη ντομάτα
  • 1 κομματάκι κανέλα
  • 2-3 μπαχάρια
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1/4 πεκορίνο
  • 1 πακέτο χοντρό κριθαράκι

Method

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε χωρίς να κάψει πολύ.
  2. Κόβουμε σε κύβους μεγάλους το κρέας και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι για να το θωρακίσουμε. Το λεγόμενο τσιγάρισμα.
  3. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και το σβήνουμε με το κρασί.
  4. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, την κανέλα, το μπαχάρι και τριμμένη την ντομάτα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά. Συμπληρώνουμε ένα ποτήρι νερό ζεστό και τη ζάχαρη.
  6. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κριθαράκι για 6-7 λεπτά με λίγο αλάτι.
  7. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη με μια κουταλιά λάδι για να μην κολλήσει ώσπου να το χρησιμοποιήσουμε.
  8. Επειδή το χτένι είναι πολύ μαλακό κομμάτι σε μια ώρα είναι έτοιμο.
  9. Έχουμε αφήσει αρκετά υγρά και σάλτσα μαζί με το κρέας.
  10. Βάζουμε μέσα και το κριθαράκι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά για να απορροφήσει το ζυμαρικό την σάλτσα.
  11. Σερβίρουμε με μπόλικο πεκορίνο.

Με αγάπη η δική σας Οικοδέσποινα.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close