Φτιάχνουμε νόστιμο μαλεμπί πορτοκάλι!

Επειδή δεν είμαστε όλοι εξπέρ στη ζαχαροπλαστική, αλλά το γλυκάκι μας το θέλουμε χειροποίητο και κατά προτίμηση απ’ τα δικά μας χέρια, σου έχω συνταγούλα απλή. κομψή, ωραία και άκρως δροσιστική. Θα φτιάξουμε μαλεμπί πορτοκάλι!

Από την Ιωάννα Σταμούλου και το νέο ανανεωμένο Sweetly.gr!

Το μαλεμπί είναι κρεμούλα απλή, χωρίς αυγά κρέμα γάλακτος ή βούτυρο αλλά με βάση το φρέσκο γάλα και το πορτοκάλι. Μπορείς ωστόσο να το φτιάξεις και με γάλα καρύδας, για τις μέρες εκείνες που νηστεύεις ή για τους φίλους σου που είναι vegan.

Για το γλυκό σου θα χρειαστείς και γλυκάκι του κουταλιού πορτοκάλι σε φέτες. Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάποια του εμπορίου μπορείς να φτιάξεις μόνη σου, εύκολα και με πολύ μικρό κόστος. Θα βρεις την συνταγή πατώντας αυτό το link. 

Tip. Το γλυκάκι σου μπορείς να το βάλεις σε ταψάκι και να κόβεις κάθε φορά μερίδες ή να το βάλεις σε ατομικές φόρμες για να σερβίρεις στους φίλους σου.

Μιας και θα μπεις στην κουζίνα σήμερα φτιάξε και μια ωραία πίτα που θα παίρνεις μαζί σου στο γραφείο, θα δώσεις στα πιτσιρίκια για το σχολείο ή απλά θα απολαμβάνεις τα απογευματάκια στο μπαλκόνι με το καφεδάκι σου!

Η Δάφνη μοιράζεται μαζί μας τη μυστική συνταγή της γιαγιάς της για σπανακόπιτα και επειδή την έχω δοκιμάσει θα σου πω ότι είναι πραγματικά πεντανόστιμη. Θα την βρεις πατώντας αυτό το Link. 

Φτιάχνουμε νόστιμο μαλεμπί πορτοκάλι!

Prep Time: 15 λεπτά
Cook Time: 15 λεπτά
Yields: 10 μερίδες

Ingredients

  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο αγελαδινό ή κατσικίσιο
  • (εναλλακτικά: γάλα καρύδας)
  • 140 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • γλυκό πορτοκάλι για το σερβίρισμα

Method

Μπήγετε ένα μικρό μαχαίρι σε 5-6 σημεία του πορτοκαλιού και το βράζετε σε νερό για 15 λεπτά τουλάχιστον, να μαλακώσει καλά.

  1. Το κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια, και μετά το κόβετε στα τέσσερα. Βάζετε τα κομμάτια σε μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη και πολτοποιείτε.
  2. Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι να ζεσταίνεται και στο μεταξύ διαλύετε το κορν φλάουερ σε ένα φλιτζάνι κρύο νερό.
  3. Προσθέτετε στην κατσαρόλα με το γάλα το διαλυμένο κορν φλάουερ και το πολτοποιημένο πορτοκάλι και ξεκινάτε να ανακατεύετε σταθερά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.
  4. Την αδειάζετε σε γυάλινο πυρίμαχο ταψάκι και μετά το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
  5. Σερβίρετε το γλυκό προσθέτοντας από πάνω φέτες από γλυκό πορτοκάλι με το σιρόπι του.

Καλή όρεξη! 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close