Εύκολα (νόστιμα) brownies χωρίς μίξερ

Αυτή η συνταγή για brownies είναι πολύ ιδιαίτερη για μένα γιατί ήταν η πρώτη συνταγή που έκανα ποτέ και το μόνο γλυκό που ξέρω να φτιάχνω ακόμα και σήμερα (είμαι ωστόσο αποφασισμένη να πειραματιστώ σύντομα και να σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου από τη ζαχαροπλαστική)!

Αυτά τα brownies τα έχω φτιάξει σε όλους τους γνωστούς και φίλους, οικογένεια, μικρούς και μεγάλους έρωτες και ήρθε η ώρα να τη μοιραστώ με λίγους περισσότερους. Είναι από αυτές τις συνταγές που θέλεις να φας ολόκληρες απ’το μπολ και που μπορείς να έχεις έτοιμη σε μισή ώρα (με το ψήσιμο!).

Θα μπορούσα να πω με βεβαιότητα ότι είναι από εκείνες τις συνταγές που… πρέπει να τις έχεις πρόχειρες σε ένα συρτάρι γιατί όποιος δοκιμάσει έστω και μια μπουκίτσα θα αρχίσει να σε ρωτάει πώς την έφτιαξες.

Tip:

Ο χρόνος ψησίματος των brownies διαφέρει από φούρνο σε φούρνο οπότε με ένα μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα να τρυπάς ανά λεπτό στο κέντρο του ταψιού μέχρι να μην βγαίνει μείγμα.

Σημείωση: Εννοείται ότι μπορείς να απολαύσεις τα brownies με χίλιους τρόπους! Δοκίμασε να ρίξεις λίγο ζεστό γάλα ή κρέμμα γάλακτος στα κρύα brownies! Και φυσικά αν τα σερβίρεις με παγωτό βανίλια γίνονται η καλύτερη παρέα για τα βράδια μπροστά στην τηλεόραση (ή τις ατελείωτες συζητήσεις με τις φίλες στο μπαλκόνι).

Σημείωση 2: Και μην ξεχνάτε: Το Coverstory.gr φροντίζει για εσάς που δεν έχετε κάθε μέρα χρόνο να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και φέρνει… το σούπερ μάρκετ στην πόρτα σας. Με ένα click στο κουμπάκι “shop the recipe” τα προϊόντα έρχονται στην πόρτα σου.

Καλή απόλαυση,

Δάφνη

Εύκολα (νόστιμα) brownies χωρίς μίξερ

Prep Time: 10 λεπτά
Cook Time: 20 λεπτά
Yields: 20 μερίδες

Ingredients

375 γρ. κουβερτούρα

1 κουτί μπισκότα τύπου πτι-μπερ (220 γρ περίπου)

1 Βιτάμ

6 αυγά

1 ¾ κούπες ζάχαρη

1 βανίλια

Method

1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς πάνω-κάτω.

2.Λιώνεις την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί (ή στο microwave σε γυάλινο μπολ καλυμμένο με μεμβράνη)

3.Σε ένα blender χτυπάς τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα

4. Σε ένα καλό γουδί (ή σε μίξερ αν βαριέσαι) χτυπάς τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη

5.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις τη σοκολάτα με το βούτυρο και τα αυγά με τη ζάχαρη και ενσωματώνεις σιγά σιγά το τριμμένο μπισκότο. Στο τέλος ρίχνεις και τη βανίλια και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα ενιαίο μείγμα.

6.Ρίχνεις το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνεις για 17-20’.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close