Χυλοπίτες με ντοματίνια στο τηγάνι από την Ελένη Ψυχούλη

Χυλοπίτες με ντοματίνια στο τηγάνι; Κι όμως γίνεται!

Για τις ημέρες εκείνες που θέλεις κάτι πολύ νόστιμο αλλά όχι με πολύ κόπο, έχω κρατήσει μια συνταγή που βασίζεται σε ένα μυστικό που είδα στο youtube: Όλα τα υλικά της μακαρονάδας μαγειρεύονται μαζί στο τηγάνι!

Δεν είναι δηλαδή μόνο εύκολη σαν συνταγή αλλά δεν σου προκαλεί και χαμό στην κουζίνα καθώς θα χρειαστείς μονάχα ένα σκεύος: το τηγάνι σου.

Το δοκίμασα και πιάνει! Και όχι μόνο αυτό αλλά ποτέ μου δεν έκανα τόσο δεμένη, τόσο μελωμένη σάλτσα. Λογικό αφού μ’αυτή τη μέθοδο το άμυλο των ζυμαρικών δεν πετιέται στον νεροχύτη αλλά μένει να δέσει το όλο σετάκι σε ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Σήμερα σου το προτείνω με χυλοπίτες αλλά μη φοβηθείς να βάλεις στο τηγάνι ακόμα και σπαγγέτι. Θα γίνουν το ίδιο νόστιμα!

 

*Για την συνταγή χρησιμοποιήσαμε χυλοπίτες Μετσοβίτικες ΗΛΙΣ από 100% σιμιγδάλι σκληρού σίτου, αυγό & γάλα. Θα τις βρεις πατώντας αυτό το link.

Δες όλες μου τις συνταγές με ένα click στο pirouni.gr. 

 

Αν θέλεις να συνοδεύσεις το φαγητό σου με ένα ωραίο γλυκάκι δες μια τέλεια συνταγή της Ιωάννας Σταμούλου για εύκολους λουκουμάδες στιγμής με μπανάνες που θα βρεις πατώντας αυτό το link. 

Καλή όρεξη!

Χυλοπίτες με ντοματίνια στο τηγάνι από την Ελένη Ψυχούλη

Prep Time: 5 λεπτά
Cook Time: 15 λεπτά
Yields: 4 μερίδες

Ingredients

  • 300-400 γραμμάρια χυλοπίτες Μετσοβίτικες ΗΛΙΣ
  • 250 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στα 3
  • 1 φλιτζάνι κονκασέ (ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες)
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • μπόλικο φρέσκο βασιλικό
  • αλάτι-πιπέρι

Method

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα μαζί τα υλικά.
  2. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό.
  3. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Μόλις αρχίζουν να μαλακώνουν τα υλικά μας ανακατεύουμε και γενικά μέχρι να μαλακώσουν οι χυλοπίτες ανακατεύουμε συχνά.
  5. Μόλις γίνουν, ρίχνουμε τη μισή παρμεζάνα και τον βασιλικό, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε με επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close