Η συνταγή της ΟικοΔέσποινας για Μπαμπάδες με ρούμι

Κάθε φορά που η ΟικοΔέσποινα στρώνει τραπέζι για τους καλεσμένους της καταστρώνει ολόκληρο σχέδιο για το μενού που θα παρουσιάσει, ακόμη κι αν οι καλεσμένοι είναι τα κορίτσια από τη δουλειά που απλώς θέλουν να δοκιμάσουν τι μαγειρεύει στην αυλή μας όσο εκείνα γράφουν στην αίθουσα συσκέψεων.

Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξή μας όταν μετά το φαγητό η αγαπημένη μας μαγείρισσα μας ζήτησε να καθίσουμε στις θέσεις μας για είχε κάτι ακόμα να σερβίρει. Αρχικά περιμέναμε πως αυτό το κάτι θα ήταν το σπιτικό λιμοντσέλο (καθότι το είχαμε δει να παγώνει δίπλα στα μπουκάλια με το λευκό κρασί). Μαζί με το χωνευτικό ποτάκι όμως ήρθε και ένα κουτί. Τετράγωνο. Μεγάλο. Γλυκά!

Η ΟικοΔέσποινα είχε ετοιμάσει ένα από τα πιο νόστιμα γλυκά της. Μπαμπάδες με ρούμι και γλυκό του κουταλιού για όλους. Δες την συνταγή και τόλμησε να την φτιάξεις. Θα ξετρελαθούν όλοι οι καλεσμένοι σου όπως άλλωστε ξετρελαθήκαμε κι εμείς (και κοιτούσαμε διακριτικά το κουτί να δούμε μήπως είχε περισσέψει κάτι ακόμα)…

Αν θέλεις να δεις όσα έγιναν στα παρασκήνια του βίντεο -αλλά και όλες τις συνταγές από όσα νόστιμα μας σέρβιρε η ΟικοΔέσποινα εκείνη τη μέρα- κάνε click σε αυτό το link!

Την Δέσποινα Μαραγκίδου την βρίσκετε:

L’ abbuffata , Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347456

ΟικοΔέσποινα, Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347457

Η συνταγή της ΟικοΔέσποινας για Μπαμπάδες με ρούμι

Prep Time: 15 λεπτά
Cook Time: 30 λεπτά
Yields: 10 μερίδες

Ingredients

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι με πέτσα
  • ½ σφηνάκι ρούμι για το ράντισμα

Για το σιρόπι

  • 3 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 2 σταγόνες λεμόνι

Για τη σαντιγί

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή ζάχαρη άχνη
  • 1 βανίλια

Σερβίρουμε

  • Με γλυκό βύσσινο η γλυκό κεράσι

Method

  1. Χτυπάμε στο μίξερ τ’αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι ν’ αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε στην συνέχεια το γιαούρτι τ’αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το χέρι απαλά για να παραμείνει αφράτο το μείγμα μας.
  3. Μόλις ενωθούν τα υλικά βουτυρώνουμε τα φορμάκια και το βάζουμε μέσα.
  4. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά.
  5. Μόλις βγουν από το φούρνο τα ραντίζουμε με ρούμι όσο είναι ζεστά.
  6. Φτιάχνουμε το σιρόπι και αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας το περιχύνουμε καυτό.
  7. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια σφιχτή σαντιγί Μόλις κρυώσει το σερβίρουμε με σαντιγί και το γλυκό της αρεσκείας μας.
  • Αν το παγώσουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες γίνεται απολαυστικό!!!

Γλυκαθείτε!!!

ΟικοΔέσποινα

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close