Φτιάχνουμε νόστιμο πολύσπορο ψωμί φόρμας

Αρχικά πίστευα ότι η ΟικοΔέσποινά μας στο πρώτο βίντεο που θα κάναμε μαζί για το coverstory.gr θα έφερνε τα υλικά της για την νόστιμη πουτανέσκα και στη συνέχεια θα τρώγαμε όλοι μαζί στο τραπέζι που θα στήναμε εμείς τα υπόλοιπα κορίτσια της παρέας με πράγματα από το σούπερ μάρκετ.

Τις φωνές μου έβαλε! Στο τραπέζι μας ήθελε νοστιμιές που θα φτιάχναμε μόνες μας, εύκολα και υγιεινά! Και κάπως έτσι εμφανίστηκε αυτό το υπέροχο πολύσπορο ψωμί που παραλίγο να μην φτάσει ποτέ ως το τραπέζι γιατί μέχρι να γίνει η πουνανέσκα… όλο και κάποιος τρύπωνε στην κουζίνα (για να τσιμπήσει το ψωμί!).

Ευτυχώς, η ΟικοΔέσποινα ήξερε ακριβώς τι θα συμβεί και είχε φτιάξει αρκετό για όλους. Κρατήσαμε μάλιστα λίγο ψωμί στο ντουλάπι μας για την επόμενη μέρα (ήταν εξίσου νόστιμο και τραγανό).

Το μήνυμα της ΟικοΔέσποινας για αυτή τη συνταγή ήταν πάντως το εξής: “Αγαπημένο ψωμί και υγιεινό για όλες τις ώρες τις ημέρας. Θα πρότεινα να φτιάξετε και να το δοκιμάσετε με κατσικίσιο τυρί και μαρμελάδα της αρεσκείας σας. Αυτός ο συνδυασμός θα σας ενθουσιάσει! Ανασκουμπωθείτε“.

 

Αν θέλεις να δεις όσα έγιναν στα παρασκήνια του βίντεο -αλλά και όλες τις συνταγές από όσα νόστιμα μας σέρβιρε η ΟικοΔέσποινα εκείνη τη μέρα- κάνε click σε αυτό το link!

Την Δέσποινα Μαραγκίδου την βρίσκετε:

L’ abbuffata , Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347456

ΟικοΔέσποινα, Κολοκοτρώνη 32, 18531 Πειραιάς, Τηλ. κρατήσεων: 2130347457

Φτιάχνουμε νόστιμο πολύσπορο ψωμί φόρμας

Prep Time: 15 λεπτά
Cook Time: 30 λεπτά
Yields: 10 μερίδες

Ingredients

  • 1 μαγιά φρέσκια 25 γρ.
  • 1800 γρ. αλεύρι πολύσπορο.
  • 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη.
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλάτι.
  • 1 λίτρο νερό χλιαρό

Method

  1. Σε μία μεγάλη λεκάνη τρίβουμε τη μαγιά και βάζουμε για να τη διαλύσουμε μισό ποτηράκι από το χλιαρό νερό, ρίχνουμε λίγο αλεύρι πολύσπορο και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε, και στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το νερό και λίγο λίγο το αλεύρι, το αλάτι και το λάδι και ζυμώνουμε συγχρόνως. Το ζυμάρι πρέπει να κολλάει στα χέρια τελειώνοντας για να γίνει το ψωμί αφράτο. Μπορεί να μην χρησιμοποιήσουμε όλο το αλεύρι.
  3. Ζυμώνουμε για 10′ λεπτά. Μετά το αφήνουμε περίπου μισή ώρα στη λεκάνη να φουσκώσει με μια πετσέτα κουζίνας νωπή από πάνω για να υπάρχει υγρασία.
  4. Βάζουμε σε 2 φόρμες του κέικ μακρόστενες αντικολλητικό χαρτί και μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο. Την απλώνουμε και πιέζουμε να πάει σε όλη τη φόρμα.
  5. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέσα στις φόρμες στον αέρα 200 βαθμούς Κελσίου και μετά τα βάζουμε στην σχάρα της κουζίνας χωρίς τις φόρμες και το αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για άλλο ένα τέταρτο της ώρας.
  6. Στη διάρκεια αυτή να γυρίζουμε τις φόρμες μπρος πίσω για να ψηθούν ομοιόμορφα όπως κάνω άλλωστε με όλα τα φαγητά του φούρνου.
  7. Έπειτα το βγάζουμε και το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα. Το κόβουμε μόνο όταν κρυώσει ή έστω όταν είναι χλιαρό.

Καλή Επιτυχία!

ΟικοΔέσποινα

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close