Είχα πάντα ένα θέμα με τα βιβλία της Μανίνας Ζουμπουλάκη: Νόμιζα ότι ήρωας από κάθε της βιβλίο ήταν βασισμένος σε γνωστό μου πρόσωπο! Πίστευα πως με κάποιο τρόπο με κατασκόπευε… Μέσα από κοινούς γνωστούς ίσως… Τώρα, με το νέο της βιβλίο συμβαίνει το εξής: Η Δώρα σαν να μου μοιάζει! Της ζήτησα, λοιπόν, να μας πει την ιστορία πίσω από το βιβλίο Κάτι μου Κρύβεις… μήπως και βγάλω άκρη!
“Η ηρωίδα μου κάνει ό,τι μπορεί για να μην βλέπει και να μην ακούει, αλλά ζει μέσα στην πόλη, και ως διαισθητικό άτομο με το χάρισμα της διόρασης, τα εισπράττει όλα. Μπορεί βέβαια να μην έχει κανένα χάρισμα, να είναι απλώς υπερ-ευαίσθητη και υπερβολική, όπως της λένε οι γύρω της. Την αγάπησα τέλος πάντων την Δώρα, μου αρέσει το στεγνό χιούμορ της, η απροθυμία της να φτιάξει ένα φαγητό της προκοπής, ο τρόπος που ερωτεύεται και ζει τη ζωή της… και αποφάσισα, πριν ακόμα τελειώσω το Κάτι μου Κρύβεις, να την κάνω ηρωίδα μιας τριλογίας. Ήδη γράφω το δεύτερο βιβλίο της, και καλά, τριλογίας – παρακαλάω να πάνε όλα καλά και να το τελειώσω με το ίδιο κέφι που το ξεκίνησα“, μου είπε η ίδια σε μια προσπάθεια να μας συστήσει την Δώρα, η οποία ζει στην Αθήνα και συμμετέχει σε μια ιστορία εξιχνίασης ενός εγκλήματος στο οποίο εμπλέκονται ο σύντροφός της -έρωτας της ζωής της, με τον οποίο είχε παράνομη σχέση κατά τη διάρκεια του γάμου της και ο οποίος συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία για την ψυχολογική περιγραφή δολοφόνων κατά συρροή- ο πρώην σύζυγός της και ο νυν εραστής του ο οποίος είναι φιλελεύθερος πολιτικός αλλά όχι πια εραστής του μιας και είναι το πτώμα.
Μπλέξαμε! Διάβασέ το θα το λατρέψεις (και θα γίνεις φίλη μου, αναγκαστικά)…
Μπορείς μάλιστα να ακούσεις την ίδια τη συγγραφέα να διαβάζει σημαντικές για την πλοκή σελίδες από το βιβλίο της πατώντας play στο audio μας.
Αν ωστόσο θέλεις να γνωρίσεις την ίδια αλλά και τα κορίτσια του coverstory.gr από κοντά -γιατί θα είμαστε κι εμείς εκεί εννοείται!- αύριο Πέμπτη, στις 19.00, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου της, στο Public Συντάγματος (Καραγιώργη Σερβίας 1, Σύνταγμα, 5ος όροφος).
Κάτι μου Κρύβεις, 14,99 ευρώ
Συγγραφέας: Μανίνα Ζουμπουλάκη
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος

