Η γυναίκα του Womanitee διεκδικεί τα όνειρά της, χτίζει networking, εξελίσσεται

Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο μια γυναίκα σε κάθε γωνιά του πλανήτη προσπαθεί να βρει το κουράγιο, το θάρρος και την δύναμη να διεκδικήσει τα επαγγελματικά της όνειρα, να σπάσει τα στερεότυπα, να γίνει η γυναίκα που έχει ονειρευτεί για τον εαυτό της.

Σε αυτά τα λίγα λεπτά μέσα στο χάος της καθημερινότητας που αυτή η γυναίκα, εγώ κι εσύ, σταματά ότι κάνει, παίρνει μια ανάσα και κλείνει τα μάτια να θυμηθεί τις φιλοδοξίες της, συνειδητοποιεί πως στο βωμό της καριέρας, στην προσπάθεια να τα προλάβει όλα, στην αγωνία της να τα καταφέρει, κάτι σημαντικό έχει θυσιάσει.

Για την γυναίκα επιχειρηματία σήμερα αυτό το κάτι, τις περισσότερες φορές, είναι χρόνος για την προβολή της δουλειάς της, ενδυνάμωση της εικόνας της προς τα έξω, διεύρυνσης του κύκλου πιστών και έμπιστων συνεργατών, netwoking και ένταξης σε μια κοινότητα που μπορεί να την στηρίξει ανά πάσα στιγμή.

H επικεφαλής του Womanitee, δρ Αναστασία Ψωμιάδη συζητά με γυναίκες του επιχειρείν και της πολιτικής τα επόμενα βήματα για την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλη την χώρα #buildingbridges

 

Δυναμικές γυναίκες, επιχειρηματίες, τεχνοκράτες και πολιτικοί από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν μία κοινότητα με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών σε όλη τη χώρα. Το coverstory.gr στήριξε από τα πρώτα κιόλας βήματα δημιουργίας του το project Womanitee και με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό το είδε να δυναμώνει και να βοηθά δεκάδες γυναίκες που επιχειρούν ή θέλουν να επιχειρήσουν σε όλη τη χώρα.

H Κατερίνα Ιωακείμ, ιδρύτρια και CEO του coverstory.gr και content manager του Womanitee, παρουσιάζει την πρόταση” Επιστροφή στις γειτονιές! Οι γυναίκες δημιουργούν” για την προβολή των γυναικείων επιχειρήσεων σε κάθε δήμο της χώρας (θα βρεις όλες τις λεπτομέρειες σε αυτό το link)

Τι είναι το Womanitee

Womanitee ονομάζονται τα κέντρα γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα μέσα από τα οποία δίνονται οι ευκαιρίες και τα απαραίτητα εφόδια στις γυναίκες να σταδιοδρομήσουν επιχειρηματικά σε συνεργασία με όλους τους φορείς τις γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η Βίκυ Αθανάσογλου, ιδρυτικό μέλος του Womanitee Board (Δικηγόρος – Επιχειρηματίας και Γενική Διευθύντρια VAP LAW), σε ένα από τα σεμινάρια που γίνονται στο πρώτο κέντρο γυναικείας επιχειρηματικότητας που λειτουργεί στο Μαρούσι. *Κλείσε θέση στο επόμενο σεμινάριο επιχειρηματικότητας (εντελώς δωρεάν): info@womanitee.gr

Το όραμα

Να γίνει ένα παγκόσμιο δίκτυο, που συμπράττοντας ο Ιδιωτικός Τομέας με πρωτοβουλίες και φορείς Δημοσίου να χτίζει επιχειρηματικές και κοινωνικές γέφυρες μεταξύ των γυναικών που επιχειρούν και να βοηθά τις επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

  • Το Womanitee δομήθηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο ενσωμάτωσης του 17ου στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης περί συμπράξεων του ΟΗΕ, από την ΚΕΔΕ & από εταιρείες και οργανισμούς – «SDG 8: Οικονομική Ανάπτυξη και Αξιοπρεπής Εργασία», «SDG 9: Βιομηχανία, Καινοτομία και Υποδομές», «SDG 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», «SDG5: Ισότητα Φύλων», «SDG4:Ποιοτική Εκπαίδευση».

Οι Αλεξία Κουτρούλια (ιδρυτικό μέλος του Womanitee Board, Γενική Διευθύντρια Palmie Bistro), Αναστασία Ψωμιάδη (Επικεφαλής Womanitee – Ιδρύτρια και Πρόεδρος APSON CSR), η Τζόι Κουμεντάκου (Joy Artivist & Fashion Marketer), η Σόνια Γερολυμάτου – Λαζαρίδου (γενική διευθύντρια της Gerolymatos International AEBE) και η επιχειρηματίας Σοφία Χαλιώτη Σικιαρίδη στη δράση του Womanitee με το Fabric Republic και την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, με θέμα «Οι γυναίκες στο επιχειρείν υποστηρίζουν τη συμβολή της μόδας στην κυκλική οικονομία»!

Τα οφέλη

Τα οφέλη του Womanitee είναι πολλαπλά και έγκεινται στις ανάγκες αλλά και στη φάση ανάπτυξης που βρίσκεται κάθε γυναίκα μέλος.

  • Ενδυνάμωση
  • Εκπαίδευση
  • Καθοδήγηση για τα επόμενα βήματα στην επιχειρηματικότητα
  • Συμβουλευτική για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη της επιχείρησης
  • Επανένταξη στην αγορά εργασίας
  • Διαχείριση των δύσκολων πρώτων χρόνων της επιχειρηματικότητας
  • Επιχειρηματικά εφόδια μέσω της εκπαίδευσης
  • Αξιοποίηση κλίσεων, καλλιέργεια και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων
  • Πρόσβαση σε επιχειρηματικά κεφάλαια ή σε άλλες πηγές χρηματοδότησης

Γυναίκες που θα συναντήσεις στο Womanitee για να σε βοηθήσουν και να σε εμπνεύσουν


Δρ. Αναστασία Ψωμιάδη

Επικεφαλής Womanitee – Ιδρύτρια & Πρόεδρος APSON CSR:

«Όραμά μας είναι το womanitee να γίνει ένα παγκόσμιο δίκτυο, που συμπράττοντας η Τοπική Αυτοδιοίκηση με τους φορείς της γυναικείας επιχειρηματικότητας, να χτίζει επιχειρηματικές και κοινωνικές γέφυρες μεταξύ των γυναικών που επιχειρούν ξεκινώντας από τις τοπικές κοινωνίες».

 

Ιουλία Χαϊδά

Αντιπρόεδρος Iktinos Hellas SA:

«Η ίδρυση κέντρων γυναικείας επιχειρηματικότητας με σκοπό τη δημιουργία ενός δικτύου που θα παρέχει εργαλεία και εκπαίδευση σε εκείνες τις γυναίκες που επιθυμούν να επιχειρήσουν, θεωρώ ότι είναι ένα τεράστιο βήμα για την ανάπτυξη και πρόοδο των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Γι’ αυτό πιστεύω στο Womanitee και στην αποστολή του και θα το υποστηρίξω ως γυναίκα επιχειρηματίας με όποιο τρόπο μπορώ».

Σόνια Λαζαρίδου – Γερολυμάτου

Διευθύντρια OTC – Γερολυμάτος International

«Ως μέλος του womanitee board, η σύνδεσή μου με γυναίκες από όλο το φάσμα του επιχειρείν, αποτελεί πηγή δημιουργικότητας.

Κίνητρό μου είναι η αίσθηση προσφοράς στην γυναικεία επαγγελματική κοινότητα, καθώς μέσα από τη διπλή του δράση, το Womanitee προσφέρει καθοδήγηση σε γυναίκες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις κλίσεις και δεξιότητές τους και να σταδιοδρομήσουν επιχειρηματικά, ενώ ταυτόχρονα θέλει να δημιουργήσει γέφυρες επιχειρηματικότητας με γυναίκες επιχειρηματίες από την Ελλάδα κ το εξωτερικό.

Πολύ σημαντικό στρατηγικό κίνητρο για το Womanitee, αποτελούν οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης, όπως έχουν τεθεί από Ο.Η.Ε. καθώς ανοίγουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες για υπάρχουσες κ νέες επιχειρήσεις».

 

Ειρήνης Σταμάτη

Ηead of marketing

“Η αρχική σύλληψη της ιδέας για το Womanitee – προήλθε από την ανάγκη στήριξης, ανάδειξης και ενδυνάμωσης της γυναίκας στον τομέα της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, και είναι εμπνευσμένη από την έννοια του humanity.

Όλες εμείς οι γυναίκες που βιώνουμε κοινές εμπειρίες ανεξάρτητα σε πιο βαθμό η σε ποιο επίπεδο της ζωής, είμαστε οι πρώτες που μπορούμε και έχουμε καθήκον να στηρίξουμε η μια την άλλη – στο πλαίσιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης και της εξέλιξης. Όποια προσπάθεια κινείται σε αυτή τη κατεύθυνση , ειδικά σε ένα οργανωμένο και δυναμικό πλαίσιο αξίζει να μοιράζεται και να στηρίζεται”.

Ιωάννα Αλεξοπούλου

Head of Mktg Communication & CSR, Ecoelastika

“Στο κατώφλι της νέας δεκαετίας η γυναίκα καλείται να διαχειριστεί την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής διάκρισης και προσωπικής ζωής, επιδιώκοντας να αγγίξει την ισόρροπη εκπροσώπηση των φύλων μέσω ίσων ευκαιριών απασχόλησης.

Συγχαρητήρια στο Womanitee που έχει αναπτύξει μηχανισμούς για την ενδυνάμωση της σύγχρονης γυναίκας”.

Ίρις Ευθυμίου

Επιχειρηματικός Σύμβουλος και Συγγραφέας

“Πιστεύω ακράδαντα ότι χρειάζονται γυναίκες σε κάθε επαγγελματικό τομέα. Όπως η Christine Lagarde είπε: ‘Όποτε η κατάσταση είναι πραγματικά, πραγματικά κακή, καλείτε μια γυναίκα να δώσει λύση’. 

Ο κόσμος χρειάζεται τις γυναίκες περισσότερο από ό, τι πιστεύει και ένας από τους βασικούς στόχους του Womanitee είναι να εμπνεύσει τις γυναίκες να αυξήσουν τη συμμετοχή τους σε όλες τις πτυχές του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου. 

Οι γυναίκες αγωνίζονται να αποκτήσουν τα πλήρη δικαιώματά τους ως πολίτες για εκατοντάδες χρόνια. Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας δημιουργήθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα για να συμβάλει στην επίτευξη αυτού του στόχου”.

Aργυρή Κατωπόδη, Tourism Coordinator

Επιχειρηματίας Πολυτελούς Τουρισμού

Ως γυναίκα επιχειρηματίας οφείλω να ομολογήσω ότι το ξεκίνημα μου στον κόσμο των επιχειρήσεων, είτε ως υπάλληλος, είτε σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν ήταν εύκολο. Σαν υπάλληλος, βέβαια αρκετά χρόνια πριν, δέχτηκα διακρίσεις λόγω του φύλου μου. Σαν νέα γυναίκα επιχειρηματίας δεν είχα καμία βοήθεια από κάποιον ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα.

Αυτό που χρειάζεται η γυναίκα επιχειρηματίας δεν είναι επιδοτήσεις, ούτε εκπτώσεις. Χρειάζεται υποδομές υποστήριξης, εκπαίδευση, να ανταλλάσει γνώμες με άλλες γυναίκες σε συναντήσεις.

Εκπαίδευση. Πολλά σεμινάρια κινητοποίησης και προγράμματα προβολής που παρέχουν στις γυναίκες το σύστημα υποστήριξης που απαιτείται για να συνεχίσουν τα όνειρά τους και να ενταχθούν στην επιχειρηματική σκηνή.

Και πάλι εκπαίδευση! Κι εδώ έρχεται ο ρόλος του Womanitee. Το Womanitee παρέχει σε γυναίκες την δυνατότητα να ενδυναμωθούν αλλά και να σταδιοδρομήσουν στην αρένα του επιχειρηματικου κόσμου. Μέσα από το Womanitee οι γυναίκες θα καταφέρουν να έχουν όλα τα εφόδια και τη γνώση με τη βοήθεια των εξειδικευμένων συμβούλων και την παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων”.

Σοφία Χαλιώτη Σικιαρίδη

Επιχειρηματίας

Υπάρχει μία γυναίκα στην αρχή όλων των μεγάλων πραγμάτων» (Αλφόνς ντε Λαμαρτίν). Καθημερινά μια γυναίκα χρειάζεται ν´αγωνίζεται και να προσπαθεί ν´αντεπεξέλθει σ´όλους τους ρόλους της ζωής της μ΄επιτυχία.

Μητέρα, σύζυγος, φίλη, επαγγελματίας, επιστήμονας, επιχειρηματίας, πολιτικός δίνει καθημερινά τη μάχη της και πολλές φορές μπορεί να θεωρηθεί και ηρωίδα με όλα αυτά που μπορεί να κάνει ταυτοχρόνως και να καταφέρνει με επιτυχία να είναι όλοι ικανοποιημένοι γύρω της.

Θεωρώ τιμή, υποχρέωση κι ευχαρίστηση μου να στηρίζω τις γυναίκες που προσπαθούν να γίνουν ακόμα καλύτερες και ν´αποδείξουν ότι έχουν δικαίωμα και μπορούν να καταφέρουν ότι βάζουν στόχο στη ζωή τους“!

 

H Αλεξάνδρα Γκανά, Επιχειρηματίας και Γενική Διευθύντρια GAΝMAR Shipping, από τα πιο δραστήρια μέλη του Womanitee Board

Γίνε κι εσύ μέλος του Womanitee!

Το Womanitee είναι το δίκτυο που στηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα σε όλα τα στάδια της. Γίνε μέλος μίας ζωντανής επιχειρηματικής κοινότητας και ανέπτυξε την επιχείρησή σου σήμερα: www.womanitee.gr

 

H Ριάνα Χαϊτά, CEO E- Marketing Clusters, Mind Clusters, Oceanus Training, με την Mimi Kodheli (την πρώτη γυναίκα Υπουργό Άμυνας της της Αλβανίας) κατά τη διάρκεια της Στρογγυλής Τράπεζας του Womanitee στο Thessaloniki Regional Forum με θέμα: “Όταν Γυναίκες του Επιχειρείν συναντούν Γυναίκες στην Πολιτική”.

Μέλη του Womanitee Board στη Στρογγυλή Τράπεζα: “Όταν Γυναίκες του Επιχειρείν συναντούν Γυναίκες στην Πολιτική”

Το επόμενο βήμα: Εφαρμογή του προγράμματος Womanitee στον Πειραιά

Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, ο πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης, μέλη της διοίκησης και γυναίκες επιχειρηματίες του Πειραϊκού χώρου υποδέχτηκαν σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας το Womanitee Board με στόχο την υποστήριξη του γυναικείου επιχειρείν και την εφαρμογή του προγράμματος Womanitee στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά!

Θα γίνει καταγραφή θεμάτων που απασχολούν τις γυναίκες επιχειρηματίες προκειμένου να διοργανωθούν άμεσα ειδικά θεματικά σεμινάρια, αλλά και να μορφοποιηθεί το πλαίσιο δράσεων το οποίο και θα ανακοινωθεί σε ειδική εκδήλωση στο Ε.Β.Ε.Π.

Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσεις την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι να κάνεις κάτι για σένα. #joinus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close