Σάββατο πρωί και ξυπνάς με την καλύτερη διάθεση! Μια κούπα ζεστός καφές για αρχή και κάνεις πλάνο για το υπόλοιπο της ημέρας που κυμαίνεται ανάμεσα στο «δε θέλω να κάνω πολλά» και «θέλω να κάνω κάτι χαλαρό», τελείως διαφορετικό από τους έντονους ρυθμούς της εβδομάδας. Welcome to the club, είμαστε πολλές που σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο και για αυτό έχω να σου προτείνω ένα υπέροχο μέρος που θα πιείς το ζεστό καφέ σου και την ίδια στιγμή θα χαλαρώσεις με τη vintage αισθητική του.
Από τη Ζανίνα Βάσση
Tο Monsieur Barbou και βρίσκεται στην οδό Φαλήρου στο Κουκάκι, λίγα μόλις λεπτά μακρυά από το Καλλιμάρμαρο. Λίγα τραπέζια εξωτερικά στον πεζόδρομο και ένα φιλόξενο και ζεστό εσωτερικό σε προδιαθέτουν θετικά από την πρώτη στιγμή που θα το επισκεφτείς. Λάτρεψα τις μοναδικές βελούδινες πολυθρόνες που υπήρχαν στο τραπέζι μας και τα πολύχρωμα κεντημένα μαξιλάρια. Σα να πίνεις καφέ στο σαλόνι σου δηλαδή!
Ξέχασα να σου πω το καλύτερο. Στο Monsieur Barbou, κάθε Σαββατοκύριακο μετά τις 12.00 που ανοίγει η κουζίνα του, θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις μοναδικές συνταγές, γλυκές ή αλμυρές της Pasta Flora (κατά κόσμον Ιωάννα Χαλμούκη).
Ανέβα στον πάνω όροφο του «Κυρίου Μουσάτου», κάτσε στον αναπαυτικό καναπέ δίπλα στο παράθυρο και ενώ θα πίνεις την πρώτη γουλιά καφέ και θα διαβάζεις τα νέα του Coverstory.gr, δοκίμασε τα μοναδικά pancakes με blueberries και λεμόνι. Σε διαβεβαιώνω ότι κάθε μπουκιά θα είναι μια μικρή αποκάλυψη! Φυσικά η εμπειρία του brunch του δε σταματάει εκεί, οι επιλογές είναι πολλές. Cakes, brownies αλλά και τα κλασικά αυγά benedict για τους λάτρεις του αλμυρού σερβίρονται μέχρι τις 16.00 το απόγευμα για να μαζευτείς με την παρέα σου και να περιμένετε ακόμα και τους τελευταίους ξενυχτισμένους της Παρασκευής.
Όσο οι ώρες περνάνε το Monsieur Barbou, γεμίζει από κόσμο που θέλει να ακούσει καλή μουσική, συνήθως new disco και dance, να πιει τα cocktails του και να αφεθεί στην ωραία ενέργεια του μαγαζιού και τους ρυθμούς του. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τη λίστα με τα cocktails του, οπότε είναι δέσμευση ότι την επόμενη φορά θα το επισκεφτώ βράδυ.
Au revoir, Monsieur Barbou!
#citywalks
ΠΟΙΟΣ: Monsieur Barbou
ΠΟΥ: Μαρκ. Μπότσαρη 49, Κουκάκι, 21 0924 7555
ΠΟΤΕ: 12:00 –14:00
ΠΟΣΟ: 15-25 ευρώ
ΤΙ ΦΑΣΗ: Θέλω να πιω τον καφέ μου με τα κορίτσια τρώγοντας λιχουδιές
ΜΕΝΟΥ επιλογή: Pancakes με blueberries και λεμόνι.


