Η Ιωάννα Σταμούλου στο Coverstory.gr! Πρεμιέρα με συγκλονιστικό Cheesecake με βάση μπακλαβά

Πολύ χαρούμενοι είμαστε σήμερα! Η ομάδα του coverstory.gr μεγαλώνει, ομορφαίνει και γλυκαίνει… Κυριολεκτικά!

Στην #ταρατσαστηνΚλαυθμώνος έρχεται η Ιωάννα Σταμούλου με τις συγκλονιστικές συνταγές της για γλυκά (και άλλα πολλά), με πολλή αγάπη για όλες εμάς που θέλουμε να σερβίρουμε ζαχαρένιες λιχουδιές στους φίλους μας (αλλά κάθε φορά καταλήγουμε με μια κουζίνα άνω κάτω και ένα γλυκό όχι και τόσο…γλυκούλι) και με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη να φέρει γλύκα στη ζωή μας. Κι αυτό είναι υπέροχο γιατί όπως γράφει η ίδια στο εισαγωγικό σημείωμα του sweetly.gr (του προσωπικού της site) “η γλύκα που μοιράζεται σε πολλούς είναι μεγάλη χαρά, είναι γιορτή, είναι στιγμιαίες πόζες ευτυχίας“.

Διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Olive από το πρώτο του τεύχος και για περισσότερα από 11 συνεχόμενα χρόνια, σήμερα γυρίζει σελίδα, ετοιμάζει πολλά υπέροχα πράγματα και είμαστε ενθουσιασμένοι που κάποια από αυτά θα τα ζήσουμε μαζί!

Κι επειδή η Ιωάννα είναι από τις γυναίκες που αγαπούν τους φίλους τους και δεν πάνε ποτέ σπίτι τους χωρίς ένα πιάτο γεμάτο γλύκα… έρχεται στο Coverstory.gr με μία συνταγή όνειρο.

Καλώς ήρθες Ιωάννα Σταμούλου! 

 

Χριστουγεννιάτικο cheesecake με βάση μπακλαβά

Αέρινο μείγμα τυριού πάνω σε μια βάση από τραγανά, μελωμένα και γεμισμένα με αμύγδαλα φύλλα. Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι σας που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Καλή επιτυχία!

Η Ιωάννα Σταμούλου στο Coverstory.gr! Πρεμιέρα με συγκλονιστικό Cheesecake με βάση μπακλαβά

Prep Time: 30 λεπτά
Cook Time: 40 λεπτά
Yields: 12

Ingredients

Για τον μπακλαβά

  • 6 φύλλα κρούστας για γλυκά ή Βυρηττού
  • 100 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 γραμμάρια αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό κανέλα τριμμένη
  • 1 πρέζα γαρίφαλο τριμμένο

Για το σιρόπι

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια νερό
  • 1 ξύλο κανέλας

Για το cheesecake

  • 450 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 3 κρόκους αβγών
  • 50 γραμμάρια σιρόπι
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 3,3 γραμμάρια ζελατίνη (2 μικρά φύλλα)

Method

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 C. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο διαμ. 24εκ.
  2. Χοντροκοπανίζετε τα αμύγδαλα και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με την κανέλα και το γαρίφαλο.
  3. Τοποθετείτε τα δυο πρώτα φύλλα τσαλακώνοντάς τα ομοιόμορφα και βουτυρώνοντάς τα με το λιωμένο βούτυρο.
  4. Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια των φύλλων με κοπανισμένο αμύγδαλο και συνεχίζετε να τοποθετείτε τσαλακωτά τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντάς τα με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζοντας τα με τριμμένο αμύγδαλο. Τελειώνετε με το 6ο φύλλο το οποίο περιχύνετε με όσο βούτυρο έχει περισσέψει.
  5. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε σε τρίγωνα κομμάτια τον μπακλαβά και τον ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
  6. Στο μεταξύ ετοιμάζετε ένα σιρόπι με το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βράζοντας για 8 λεπτά.
  7. Παράλληλα βάζετε τους κρόκους να χτυπιούνται στο μίξερ μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν. Τότε παίρνετε με μια κουτάλα 60γρ. από το σιρόπι της κατσαρόλας και όπως είναι καυτό ξεκινάτε να το ρίχνετε σαν κορδόνι σε συνεχή ροή στους κρόκους καθώς χτυπιούνται στο μίξερ.
  8. Συνεχίζετε το χτύπημα για ένα 10λεπτο τουλάχιστον μέχρι το μείγμα σας να φουσκώσει, να γίνει κρεμμώδες και να αποκτήσει ένα ωραίο μπεζ χρώμα.
  9. Σιροπιάζετε τον μπακλαβά ζεστό μόλις βγει από το φούρνο με το κρύο πια σιρόπι.
  10. Μουλιάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Αφού κρατήσετε στην άκρη λίγη από την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε την υπόλοιπη στο μίξερ και τη χτυπάτε με το φρέσκο τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλα για 7-8 λεπτά περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.
  11. Ζεσταίνετε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος που κρατήσατε και διαλύετε μέσα τη μουλιασμένη ζελατίνη αφού πρώτα τη στραγγίξετε από το νερό.
  12. Ρίχνετε τη διαλυμένη ζελατίνη στο μείγμα του τυριού, προσθέτετε και το μείγμα των αβγών και χτυπάτε για λίγο όλα τα υλικά μαζί να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει ο μπακλαβάς.
  13. Μεταφέρετε τον κρύο μπακλαβά σε πιατέλα σερβιρίσματος και τοποθετείτε πάνω του ένα τσέρκι ελαφρώς μικρότερο. Το πιέζετε να πάει ως κάτω και με ένα μαχαίρι κόβετε τον μπακλαβά που περισσεύει από τριγύρω και τον κρατάτε στην άκρη για το γαρίνιρισμα.
  14. Αδειάζετε μέσα την κρέμα του τυριού και αφήνετε το cheesecake στο ψυγείο να πήξει η κρέμα και να σταθεροποιηθεί.
  15. Όταν θέλετε να σερβίρετε αφαιρείτε το τσέρκι, πασπαλίζετε με τον σπασμένο μπακλαβά που έχετε κρατήσει στην άκρη.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close