Η Ελένη Ψυχούλη μιας φτιάχνει συγκλονιστική κρεατόσουπα

Υποδεχόμαστε το κρύο που έρχεται με μια νόστιμη κρεατόσουπα

 

Έχεις κάνει τις δουλειές σου, πήγες την βόλτα σου και μόλις γύρισες σπίτι περιμένοντας φίλους το βραδάκι. Σκέφτεσαι να μαγειρέψεις αυτό που σήμερα λένε confort food αλλά εμείς το λέμε φαγητό που ζεσταίνει την ψυχή σου! Φαγητό που έφτιαχνε η μαμά σου ή η γιαγιά κάθε φορά που έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα κρύα. Μια τέτοια συνταγή θέλαμε κι εμείς σήμερα, γιατί μάθαμε πως έρχεται κακοκαιρία (και γιατί θέλουμε κάτι πολύ νόστιμο απόψε πριν την ταινία που προγραμματίσαμε να δούμε στην tv).

Ζητήσαμε βοήθεια, όπως κάνουμε κάθε φορά, από την Ελένη Ψυχούλη και εκείνη δεν μας χάλασε το χατήρι! Το μενού, λοιπόν, έχει κρεατόσουπα!

 

“Μια σούπα που ζεσταίνει το κορμί, το μυαλό και την ψυχή, αντίδοτο στις χαμηλές θερμοκρασίες, στις σωματικές και τις ψυχικές κακουχίες, στη μοναξιά, τα κρύα βράδια και όλες τις παγωνιές της ζωής”, μας λέει η Ελένη η οποία βέβαια έχει πολλές ακόμα συνταγές να μοιραστεί μαζί μας!

Τις συνταγές της Ελένης θα τις βρεις εδώ στο coverstory.gr αλλά και στο ανανεωμένο pirouni.gr.

Tip για την συνταγή

Αν θέλουμε τη σούπα ακόμη πιο ελαφριά, φτιάχνουμε το ζωμό από την προηγούμενη και τον αφήνουμε στο ψυγείο. Όλο το λίπος θα στερεοποιηθεί στην επιφάνεια, οπότε πανεύκολα το αφαιρούμε με ένα κουτάλι.

Η Ελένη Ψυχούλη μιας φτιάχνει συγκλονιστική κρεατόσουπα

Prep Time: 20 λεπτά
Cook Time: 60 λεπτά
Yields: 4 μερίδες

Ingredients

  • 600 γραμμάρια γίδα (2-3 παϊδάκια) και μοσχαρίσιο ποντίκι
  • 100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος
  • 1 πράσο σε ροδέλες
  • 1 καρότο σε ροδέλες
  • 2-3 μπουκετάκια από κουνουπίδι
  • 1 φλυτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4-5 κλωναράκια σέλινο χοντροκομμένο
  • 2-3 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια πιπεριά Φλωρίνης σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2-3 μπαχάρια ολόκληρα
  • 2 αβγά
  • χυμό από 1 ή 2 λεμόνια
  • αλάτι-πιπέρι

Καλή όρεξη! 

Method

  1. Σε μια κατσαρόλα-ή στη χύτρα ταχύτητας για οικονομία και γρηγοράδα-βάζουμε το κρέας σε άφθονο νερό, να βράσει μέχρι να μαλακώσει εντελώς και να βγαίνει μόνο του από το κόκκαλο.
  2. Στραγγίζουμε το κρέας και το ζωμό, για να μην έχουν μείνει μέσα του μικρά κοκκαλάκια.
  3. Αφαιρούμε τα κόκκαλα από το κρέας και το διαλύουμε σε μεγάλες μπουκιές.
  4. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το κουνουπίδι, το καρότο, το σέλινο, το μαϊντανό, το λάχανο, την πιπεριά, το μπαχάρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.
  5. Προσθέτουμε το κρέας και τον ζωμό, αλατίζουμε και ελέγχουμε αν χρειαστεί επιπλέον νερό. Πρέπει το υγρό να καλύπτει ένα δάχτυλο πιο πάνω τα λαχανικά.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  7. Μόλις μαγειρευτεί η σούπα, ελέγχουμε το αλάτι και σβήνουμε τη φωτιά.
  8. Χτυπάμε στο μούλτι ή σε μεγάλο μπολ, τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  9. Κουτάλα-κουτάλα, ρίχνουμε ζωμό από τη σούπα στο αβγό ανακατεύοντας. Όταν γεμίσει το μπολ μας, μεταφέρουμε το μείγμα στη σούπα και με γρήγορες κινήσεις την ανακατεύουμε καλά.
  10. Το μόνο που χρειάζεται για συνοδεία είναι φρυγανισμένο, ωραίο ψωμάκι με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και ρίγανη.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close